Бюлетин

Сподели [social_share/]

Брой 18 на Бюлетин “Здраве”

бюлетин-здраве

В брой 18 на Бюлетин “Здраве” четете:

Анадолу Медицински Център обособи нов специализиран център за лечение на сарком. Около 15% от раковите заболявания при деца и тинейджъри са сарком. Лечението изисква опит и специализирани познания. Според международните стандарти и насоки за добра клинична практика, саркомите трябва да се лекуват в специализирани центрове.

Проф. д-р Ахмет Кирал, директор на отделението по ортопедия и травматология, ни запознава с признаците на сарком, поставянето на диагноза и провеждането на лечение. Също така разяснява и как се отразява развитието на съвременните технологии в медицината върху лечението на рак на костите.

В броя ще прочетете и за ендометриозата, като често срещано заболяване при жени в репродуктивнa възраст. При него тъкан от лигавицата на матката (ендометриум) се установява извън матката, обикновено в други органи в областта на таза. Това може да доведе до болки и кървене, но често е причина за безплодие. Това заболяване се открива единствено с лапароскопия и се лекува бавно и продължително.

Доц. д-р Фатих Гючер, специалист гинеколог, обяснява за миомата, причините за нейната поява, симптомите, както и начините за лечение. Също така доц. д-р Гючер информира и за хирургичният метод лапароскопия, който успешно се прилага при сложни интервенции като рак на матката и рак на маточната шийка.

Още в брой 18 на Бюлетин “Здраве”: Възстановяване на зрението чрез трансплантация на роговица, интелектуалното развитие на детето, какво още предвещава болката в краката, за начина на хранене по време на тренировки, както и историята на Милена Милева, от град Килифарово.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2018
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.