Често задавани въпроси

Сподели [social_share/]

Често задавани въпроси

Къде е разположен Анадолу медицински център? На какво разстояние е от центъра на града?     

АнадолуМедицински Център е разположен извън оживения център на Истанбул. Намира се в източната част на града. Откъснат е от шума и трафика, които се смятат, че не влияят добре на пациентите. Същевременно е в близост до забележителностите на единствения град, разположен на два континента.

Как се стига до Анадолу медицински център? Поема ли спешни случаи?

За спешни случаи Анадолу МЦ разполага с хеликоптер-линейка, който има площадка за кацане на територията на болницата. Специализираният самолет може да превозва пациенти от цял свят, а кацането е на международно летище „Сабиха“, което се намира на 15 минути път от Медицинския Център.

Можете ли да осигурите преводачески услуги на всички езици?

В Анадолу Медицински Център разполагаме с преводачи на над 20 езика. Ако ни уведомите, че имате нужда от такава услуга, ние ще Ви я осигурим.

Трябва ли да направя авансово плащане?

Пациентите за хоспитализация (тези, на които се налага престой в болницата) трябва да заплатят 20% от приблизителните разходи след като бъдат приети в болницата. Амбулаторните пациенти (тези, за които не се налага престой в болницата) не трябва да плащат авансово преди лечението в Анадолу МЦ.

Каква валута се ползва в Турция? Има ли банка в близост до болницата?

Валутата в обръщение в Турция е турската лира. Анадолу Медицински Център приема разплащания в евро, щатски долари и турски лири. Приемат се плащания и в брой, с кредитни карти (VISA, Mastercard) или банков превод.  На територията на Анадолу Медицински Център има банка, която може да Ви помогне по всички финансови въпроси. Банката в болницата може да обмени всякаква валута.

Какво включва второто медицинско мнение?

Второто медицинско мнение включва препоръчително лечение, приблизителна продължителност на престоя и приблизителна цена.

Колко време отнема получаването на второ медицинско мнение?
След като получим Вашето искане за второ медицинско мнение, резултатите от изследванията Ви ще бъдат изпратени от нашите лекари. Анадолу МЦ ще се свърже обратно с Вас в рамките на 12 часа (в работните дни) чрез упълномощени лица и ще Ви даде точна информация в какъв срок ще излязат резултатите. Обикновено, второто медицнско мнение е готово няколко дни след като получим Вашите медицински изследвания и резултати от образна диагностика.

Може ли, ако се налага,  да бъде поискано второ мнение от „Джонс Хопкинс Медисин“?

Да, нашият екип работи в сътрудничество с екипа на „Джонс Хопкинс Медисин“ в Балтимор. Ако се наложи да бъде поискано второ мнение, се заплаща допълнителна такса към „Джонс Хопкинс Медисин“.

Държавна или частна болница е Анадолу Медицински Център?

Анадолу Медицински Център е частно финансирана болница. При създаването й са взети предвид всички нужди на пациентите и са закупени множеството модерни медицински уреди за болницата, така че да се осигури бъдещото здраве на пациентите.

Каква е мисията на Анадолу Медицински Център?

Нашата мисия е да помагаме на пациентите във всяко едно отношение, не само в медицинските аспекти, но и при всеки евентуален проблем, свързан с визитата им в Анадолу МЦ; да лекуваме пациентите, както с помощта на модерните технологии, така и чрез безопасната и спокойна среда.

С какво се различава Анадолу Медицински Център от други болници?

Анадолу Медицински Център

Експертите, които работят тук и опита им във всички области на медицината, в съчетание с модерно оборудване, спокойната среда, гледката към морето и парковете, осигуряват възможността за отлична грижа към пациентите от цял свят.

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.