Хирургия при деформация на носа

Сподели [social_share/]

Хирургия при деформация на носа

Една от сериозните последници при децата родени с цепнато небце и цепната устна е деформация на носа. Дори корекцията на цепнато небце и цепната устна да се извърши правилно и своевременно, по време на растежа на лицето може да се развие специфична деформация на носа. Деформацията на носа се появява поради дисфункция на хрущялите и забавяне на развитието на костите от страната на цепнатината.

Едностранният или двустранният модел на вродената цепната устна засяга формата на носа. Горната челюст (максила) се развива недостатъчно. Oсновата на носа е засегната от цепнатината, ноздрите са сплескани или асиметрични. Носната преграда се отклонява и може да се появи хипертрофия на носната раковина. Тъканите губят естествената си структура и гъвкавост. При пациенти с едностранна цепнатина хрущялите на носа са асиметрични. Може да има недостиг на хрущял от страната на цепнатината в сравнение с незасегнатата страна.

Предвид всички тези фактори, корекция на деформация на носа в следствие на цепнати небце-устна изисква богат опит и отлични хирургически умения в сравнение с естетичните операции на носа.

Корекциите чрез отворена ринопластика се определят като стандартна процедура, но по време на процедурите почти винаги са необходими хрущялни присадки. В много случаи хрущял от ухото би бил достатъчен, но може да се наложи вземане на хрущял от ребрата.

Нещо повече, носът на тези пациенти не трябва да се оценяват само от естетическа гледна точка. Трябва да се разработи по-широк терапевтичен подход, тъй като може да се установи забавяне на развитието на горната челюст. Почти всички пациенти имат дефицит на максилата от страна на цепнатината. Поради това пациентите, подложени на операция на носа, може да се нуждаят от костна подмяна в предоперативна сесия или по време на процедурата.

Ако има сериозен проблем със затварянето на горните и долните зъби, те се нуждаят от ортодонтско лечение и ортогнатни хирургични интервенции. В този случай пациентите трябва да бъдат диагностицирани правилно и лечението трябва да бъде точно планирано. По принцип корекциите на носа трябва да се извършват след ортогнатна операция.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2020
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.