Микроскоп с флуоресцентен филтър

Сподели [social_share/]

Микроскоп с флуоресцентен филтър

Процедурите за отстраняване на злокачествени образувания от главния и гръбначния мозък се нарича микрохирургия. Основната трудност при този тип интервенции е отделянето на злокачествената тъкан от нормалната. Понякога това се оказва проблемно, ако се използва стандартен и обикновен хирургичен микроскоп. При новото поколение микроскопи с филтри за флуоресцеин вършат страхотна работа при операциите на мозъчни тумори. Тези микроскопи разполага със специални филтри за светлина, т.нар. флуоресцентно оцветяване/. По време на операцията на пациента се поставя венозно специално вещество флуоресцеин. Специалният филтър на микроскопа се настройва така, че мозъчните съдове да бъдат видими, т.е. да се направи ангиография на мозъка.

По този начин се проследява съдовата мрежа на мозъка. Това увеличава шансовете за по-безопасно лечение на мозъчно-съдовите нарушения. Също така могат да се засекат „зацапвания“ от кървене по време на операция, невидими за обикновените микроскопи и наблюдавани най-вече при глиалните тумори. При наблюдение на оперативното поле с микроскоп с флуоресцентен филтър е много по-лесно да се различи тумора от нормалната мозъчна тъкан. Това спомага да се отстрани само образуванието без увреждане на здравата мозъчна тъкан. Специалният хирургичен микроскоп в комбинация с невронавигация позволява с малък разрез да се максимизира отстраняването на тумора с минимална вероятност от грешка.

Тази система е налична в Анадолу Медицински Център и само в някои болници в Турция. Освен при операции за отстраняване на злокачествени образувания се използва и при мозъчно-съдови операции.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2019
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.