Новини

Сподели

Открит в ранен етап, ракът на гърдата е лечим

Ракът на гърдата е едно от най-често срещаните ракови заболявания при жените в световен мащаб и на второ място като причина за смъртност при тях. Карциномът на млечната жлеза може да засегне всяка жена, като рискът се увеличава с възрастта. Над 70% от диагностицираните жени не покриват критериите за рискови фактори

Своевременното диагностициране и лечение са най-сигурният начин за позитивен изход. При адекватно лечение продължителността на живот на жените, преборили рак на гърдата, е както и при останалите хора.

В Анадолу Медицински Център при лечение в ранен стадий специалистите прилагат техниката сентинелен лимфен възел, което допринася за запазване на жизнения стандарт на пациента – чрез малък разрез се отстранява един единствен лимфен възел вместо 15-20 възела в аксиларната зона. Тази процедура не може да се прилага, обаче, при пациенти, при които по време на прегледа са установени лимфни възли с осезаеми размери и е необходимо те да бъдат отстранени.

В месецът на борбата с рака на гърдата, специалистите от многопрофилната болница напомнят, че редовните медицински прегледи е добре да стартират след 40-годишна възраст, като препоръчват ежегодно да се извършва профилактичен преглед, мамография и ултрасонография. Поради структурата на гърдата, има случаи в които може да се наложи и ядрено магнитен резонанс. А относно лицата в риск – случаи на рак на гърдата по линия на майката, е необходимо тези лица да ходят на преглед по-рано и по-често.

„При рак на гърдата няма нужда от паника, а от здрав разум“, казва проф. д-р Метин Чакмакчъ, ръководител на новооткрития наскоро Център за лечение на рак на гърдата към многопрофилната болница в Истанбул. „Ние искаме жената да познава тъканната структура на гърдата си, защото по този начин ще може навреме да забележи промяната. Не очакваме жените да поставят диагнози като: “Тук има киста”, “Тук има рак”, а очакваме да кажат “Има някаква бучка в гърдата ми, преди я нямаше”.

Отдаден на мисията да предоставя качествени здравни услуги, Анадолу Медицински Център откри Център за лечение на рак на гърдата, който предоставя комплексна диагностика и лечение – от рутинен скрининг до пластична хирургия. С това многопрофилната болница се утвърди като референтен център за лечение на всички видове рак. Повече прочетете ТУК

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени