Новини

Сподели

Предимства на хирургията с da Vinci

Роботизираната хирургия е нова стъпка на минимално инвазивната хирургия, която осигурява важни удобства за пациента.
Едно от най-важните предимства на роботизираната хирургия е реализирането на сложни хирургични операции на места, до които не може да се достигне с отворена хирургия, лапараскопия или торакоскопия. Роботизираната хирургия дава възможност за по-сигурна и комфортна хирургична работа. Благодарение на триизмерното изображение с висока разделителна способност и с помощта на лостовете, чрез които се създава възможност за много гъвкави движения, хирургът лесно достига до органите, които трябва да се отстранят без да уврежда нервите, кръвоносните съдове и другите органи, намиращи се в близост.

Анадолу Медицински Център разполага с роботизираната система за хирургия da Vinci и опитни хирурзи, които прилагат този метод за лечение на редица заболявания на стомаха и хранопровода, панкреаса, черния дроб и жлъчката, дебелото черво и ректума, щитовидната и надбъбречната жлеза, белите дробове, при гинекологични и урологични заболявания, а същи и при онкологични заболявания на тези органи.

Още предимства за пациента:

  • По-малко загуба на кръв – роботизираните хирургически процедури с Da Vinci са свързани с по-малко загуба на кръв и намаляват необходимостта за интраоперативна или постоперативна трансфузия.
  • По-малко болка – понеже роботизирана хирургия Da Vinci не изисква големи разрези, пациентите усещат по-малко постоперативна болка и ползват по-малко обезболяващи лекарства.
  • По-малък риск от инфекция – проникването през малки разрези и по-малката загуба на кръв съществено намаляват риска от инфекция.
  • По-кратка хоспитализация – при роботизираните процедури пациентите напускат болницата в деня на интервенцията или на следващия ден.
  • По-бързо възстановяване – пациентите се възстановяват по-бързо и по-лесно и много скоро след интевренцията се връщат към нормална физическа активност в ежедневието си.
  • По-добър козметичен резултат – хирургичните дейности с робота da Vinci се провеждат през 3 или 4 малки дупки и пациента остава почти без белези.

Благодарение на роботизираната система за хирургия da Vinci се постигат дългосрочни резултати и се осигурява комфортен живот на пациента.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2017
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени