Новини

Сподели

1800- трансплантация на костен мозък

1800 успешни трансплантации отбеляза през септември 2018 г. специализираният център за трансплантация на костен мозък.

От създаването си през 2010 г. програмата по хематологична онкология и трансплантация се превърна в една от най-успешните специалности на Анадолу Медицински Център и заслужено е в Топ 5 на европейските клиники за трансплантации на костен мозък.

Изключителният успех се дължи на редица важни фактори, като изключителна квалификация и опитност на екипа, мултисциплинарен подход, специална инфраструктура и дизайн на центъра, което позволява създаването на оптимална атмосфера през целия процес на лечение на пациентите с минимален риск от инфекциозни заболявания.

Центърът за трансплантация на костен мозък е болнична единица, изолирана от останалата част на комплекса на Анадолу Медицински Център. Специализираният център включва модерно оборудвани амбулаторна клиника, клиника за хоспитализация, лаборатории за HLA анализ и хемафереза, лаборатория за обработка и криоконсервация на стволови клетки.

Центърът се ръководи от проф. д-р Зафер Гюлбаш, специализирал в изследователски ракови центрове в САЩ и Канада, удостоен с множество международни награди, председател на международни бордове по хематологична онкология. Екипът специалисти се състои от 6 лекари, 4 биолози, 35 медицински сестри и 2 специалисти по управление на процесите. Лечението се провежда по индивидуален план съответно на молекулярния профил на пациента. От особена важност за успешното лечение на пациентите е мултидисциплинарния подход и съвместната работа със специалистите от отделението по вътрешна медицина.

В специализирания център пациентите получават най-добрата грижа, внимателно отношение и индивидуален подход към проблемите им. Стаите на пациентите са обзаведени с всички съвременни системи за комфорт на пациента. Специални пречистващи HEPA филтри за минимизиране на риска от инфекции, са инсталирани както в стаите, така и в останалата част от отделението, което позволява на пациента да излиза извън стаята си.

Анадолу Медицинският Център стриктно се придържа към международните стандарти и подходи за лечение, които се одитират ежегодно от Johns Hopkins Medicine, САЩ.

Повече за процеса на трансплантация можете да прочетете тук и да видите тук.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2018
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени