Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Анатолий Здравков

Трансплантация
Country: Bulgaria

Анатолий Здравков

Самата болница е клас А.

На 31-годишна възраст на Анатолий Здравков от Павликени му откриват тумор на медиастинума. Изследванията в България показват, че злокачественото образувание се намира между двата бели дроба, с размери – кутия от цигари. Лекарите в България го подлагат на химиотерапия, но само след няколко сеанса установяват, че туморът вместо да се стопява, нараства. В България отказват да прилагат лъчетерапия, защото се страхуват да не засегнат белите дробове и да не нанесат трайни щети на здравите му органи.

Анатоли чува от приятели за Анадолу Медицински център и бързо взема решение да се лекува в чужбина. За съжаление лекарите в Истанбул потвърждават диагнозата. Изследванията разчита самият проф. Зафер Гюлбаш, завеждащ отделението по хематология. Лечението, което му предписва професорът, започва с химиотерапия с много силни лекарства. Правят му над 50 вливания, а след това прилагат и лъчетерапия. За разлика от българските лекари, според които за такъв голям тумор е невъзможно облъчване, в Анадолу Медицински Център експертите са категорични, че без лъчетерапия лечението няма да е успешно. Проф. Кайъхан Енгени прави над 20 курса лъчетерапия, докато дойде моментът за най-тежкото – трансплантация на стволови клетки.

„След като ми направиха изследвания и съставиха план за лечение, проф. Гюлбаш обсъди ситуацията с мен и ми каза: „Зависи от теб дали ще издържиш. Ако си корав и се пребориш психически – няма невъзможни неща. Но трябва организмът ти да издържи. Ти трябва да си силен. Аз вярвам в теб!“, споделя Анатолий. „Самата болница е клас А – такова отношение, модерно оборудване, всякакви удобства. Просто случих от първия път“ – усмихва се той.

Вече са изминали критичните две години от трансплантацията на Анатолий. Шансът туморът да се върне е много малък. Той продължава да ходи на периодични прегледи и междувременно животът му продължава в обичайния си ритъм. С тази разлика, че сега той е по-настървен за живот, както сам се изразява.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.