Бюлетин

Сподели [social_share/]

Брой 3 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

бюлетин-здраве

Брой 3 на Бюлетин “Здраве” от Анадолу Медицински Център четете: 

Брой май-юни 2015 на Информационен бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център  е посветен на ин-витро лечението – фактори, които влияят върху фертилитета, изследвания, на които да се подложи една двойка, за да се установи наличието на проблем, критериите, на които да се обърне внимание при избор на център за лечение.

В брой 3 на Бюлетин “Здраве” също представяме мнението на специалистите по педиатрична онкология – най-често срещани онкологични заболявания:

  •  левкемия;
  • рак на централната нервна система;
  • рак на лимфната система;
  • ендокринни заболявания – вроден хипотироидизъм;
  • вродена надбъбречна хиперплазия;

И още интересни теми свързани със здравето.

Световен ден без тютюнев дим е 31 май. Създаден е по инициатива
на Световната здравна организация (WHO) през 1987 г. За първи път се отбелязва на 31 май 1988 г. и от тогава до сега на този ден тради-ционно се провеждат различни кампании, насочени към отказване от вредния навик. Глобалната тютюнева епидемия убива близо 6 млн.
души всяка година, от които повече от 600 000 са непушачи и умират от вдишване на тютюнев дим. Тази година кампанията за спиране на незаконната търговия на тютюневи изделия е под наслов “Пази се! Незаконен тютюн”. Ако не действаме, епидемията ще убие повече от 8
млн. души всяка година до 2030 г. Повече от 80% от тези предотвра-тими смъртни случаи ще бъдат сред хората, живеещи с ниски и средни доходи.

Брой 3 на Бюлетин "Здраве"
 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.