Бюлетин

Сподели [social_share/]

Брой 3 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

бюлетин-здраве

Брой 3 на Бюлетин “Здраве” от Анадолу Медицински Център четете

Брой май-юни 2015 на Информационен бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център  е посветен на ин-витро лечението – фактори, които влияят върху фертилитета, изследвания, на които да се подложи една двойка, за да се установи наличието на проблем, критериите, на които да се обърне внимание при избор на център за лечение.

В брой 3 на Бюлетин “Здраве” също представяме мнението на специалистите по педиатрична онкология – най-често срещани онкологични заболявания:

  •  левкемия;
  • рак на централната нервна система;
  • рак на лимфната система;
  • ендокринни заболявания – вроден хипотироидизъм;
  • вродена надбъбречна хиперплазия;

И още интересни теми свързани със здравето.

Световен ден без тютюнев дим е 31 май. Създаден е по инициатива
на Световната здравна организация (WHO) през 1987 г. За първи път се отбелязва на 31 май 1988 г. и от тогава до сега на този ден тради-ционно се провеждат различни кампании, насочени към отказване от вредния навик. Глобалната тютюнева епидемия убива близо 6 млн.
души всяка година, от които повече от 600 000 са непушачи и умират от вдишване на тютюнев дим. Тази година кампанията за спиране на незаконната търговия на тютюневи изделия е под наслов “Пази се! Незаконен тютюн”. Ако не действаме, епидемията ще убие повече от 8
млн. души всяка година до 2030 г. Повече от 80% от тези предотвра-тими смъртни случаи ще бъдат сред хората, живеещи с ниски и средни доходи.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени