Бюлетин

Сподели [social_share/]

Брой 6 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

бюлетин-здраве

В брой 6 на Бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център четете

В новия брой 6 на бюлетин “Здраве”, ще ви запознаем с екипа на отделението по ортопедия и травматология.
Специалистите, признати в целия свят, притежават широк спектър от компетенции в предоставянето на диагностични, лечебни и рехабилитационни услуги при ортопедични заболявания, тумори на опорно-двигателната система, болести на гръбнака, хирургия на горни и долни крайници. Модерната апаратура, персонализираните методи, новаторските техники на интервенциите с минимален риск и болка, са гаранция за подобряване на качеството на живот на пациентите и връщане към ежедневните им навици.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РАКЪТ НА СТОМАХА?

Ракът на стомаха е злокачествен тумор, който се развива в тъканите на стомаха. Може да произхожда от мускулния слой, епителните клетки или от тъкани, свързани с имунната система на стомаха. Най често срещаният тумор е произлизащият от епителните клетки, отделящи киселина и слуз. Ранните симптоми са нарушено храносмилане и загуба на апетит. Късните симптоми са коремни болки, повръщане,запек, диария, стомашен кръвоизлив, отпадналост, подуткорем, бързо засищане, затруднения при преглъщане на
храна и загуба на тегло.

За 6-та поредна година на 12-ти ноември ще бъде отбелязан Световния ден за борба с пневмонията. Целта на този ден е да се
повиши информираността за заболяването, да се насърчи превенцията и лечението, както и да се генерират действия за
борба с болестта. Денят се отбелязва от 2009 г. когато над 100
организации се обединяват и създават Глобална коалиция срещу пневмонията сред децата (Global Coalition Against Child Pneumonia).
Пневмонията е форма на остра респираторна инфекция, която засяга
белите дробове, правейки дишането болезнено, а приемът на кислород ограничен.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.