Бюлетин

Сподели [social_share/]

Брой 14 на Бюлетин “Здраве”

бюлетин-здраве

В брой 14 на Бюлетин “Здраве” издавано от Анадолу Медицински Център чете.

Анадолу Медицински Център отново е сред ТОП 10 болници в света. Основание за това е не само модерната медицина, но и грижата за пациента, на която са посветени всички служители. Емоционалната подкрепа за справяне с рака има огромно влияние както върху физическото, така и върху психическото здраве. Затова популяризираме посланието на WCD „Ние можем. Аз мога. Да поискам подкрепа.

Проф. д-р Сердар Кахраман, завеждащ Отделението по неврохирургия очертава как новите технологии допринасят за прецизните микрохирургични и невроендоскопски интервенции за лечение на мозъчните тумори.

Тумори най-често се образуват в горната част на мозъка при възрастните и в малкия мозък, т.е. в долната част на мозъка, при децата. В зависимост от местоположението и компресията, която причиняват, симптомите може да варират. Тъй като черепът е твърда
структура, която не може да се разширява, първият симптом, който се наблюдава с растежа на туморната маса, е повишаване на вътречерепното налягане. Проявите у пациента могат да бъдат главоболие, което е особено силно сутрин, гадене и повръщане. Останалите признаци може да варират в зависимост от областта, в
която се намира туморът. Сред първите признаци при възрастните за наличие на тумор в близост до мозъчната кора са припадъците.

В броя ще намерите подробно представяне на радиоемболизацията и хемоемболизацията.  Това са таргетни методи на лечение на рака на черния дроб. Те се осъществяват от радиолозите в Центъра за интервенционална радиология.
Още Брой 14 на Бюлетин “Здраве”:

  • Проф. д-р Айдън Аръджъ, Директор на Центъра по репродуктивно здраве, очертава факторите, които въздействат на фертилитета и обръща внимание на безплодието при мъжете.
  • С оглед комфорта и сигурността на пациента обръщаме внимание и на анестезията, която съпътства всякакви ежедневни или всеобхватни хирургични операции, интервенционални приложения, дори раждане на дете. А в рубриката Споделено, представяме разказа на Георги Атанасов – първият пациент на Анадолу Медицински Център.
брой 14 на бюлетин
 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2017
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.