Брой 14 на Бюлетин “Здраве”

Намери доктор

Брой 14 на Бюлетин “Здраве”

Брой 14 на Бюлетин “Здраве” | Anadolu Medical Center

бюлетин-здраве

В брой 14 на Бюлетин “Здраве” издавано от Анадолу Медицински Център чете.

Анадолу Медицински Център отново е сред ТОП 10 болници в света. Основание за това е не само модерната медицина, но и грижата за пациента, на която са посветени всички служители. Емоционалната подкрепа за справяне с рака има огромно влияние както върху физическото, така и върху психическото здраве. Затова популяризираме посланието на WCD „Ние можем. Аз мога. Да поискам подкрепа.

Проф. д-р Сердар Кахраман, завеждащ Отделението по неврохирургия очертава как новите технологии допринасят за прецизните микрохирургични и невроендоскопски интервенции за лечение на мозъчните тумори.

Тумори най-често се образуват в горната част на мозъка при възрастните и в малкия мозък, т.е. в долната част на мозъка, при децата. В зависимост от местоположението и компресията, която причиняват, симптомите може да варират. Тъй като черепът е твърда
структура, която не може да се разширява, първият симптом, който се наблюдава с растежа на туморната маса, е повишаване на вътречерепното налягане. Проявите у пациента могат да бъдат главоболие, което е особено силно сутрин, гадене и повръщане. Останалите признаци може да варират в зависимост от областта, в
която се намира туморът. Сред първите признаци при възрастните за наличие на тумор в близост до мозъчната кора са припадъците.

В броя ще намерите подробно представяне на радиоемболизацията и хемоемболизацията.  Това са таргетни методи на лечение на рака на черния дроб. Те се осъществяват от радиолозите в Центъра за интервенционална радиология.
Още Брой 14 на Бюлетин “Здраве”:

  • Проф. д-р Айдън Аръджъ, Директор на Центъра по репродуктивно здраве, очертава факторите, които въздействат на фертилитета и обръща внимание на безплодието при мъжете.
  • С оглед комфорта и сигурността на пациента обръщаме внимание и на анестезията, която съпътства всякакви ежедневни или всеобхватни хирургични операции, интервенционални приложения, дори раждане на дете. А в рубриката Споделено, представяме разказа на Георги Атанасов – първият пациент на Анадолу Медицински Център.
брой 14 на бюлетин