Бюлетин

Сподели [social_share/]

Брой 1 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

бюлетин-здраве

Бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център четете:

Качеството на живот е наша основна грижа“ не е лозунг, а възглед и отношение на всички работещи в Анадолу Медицински Център. От 2015 година Анадолу Медицински Център издава периодичен бюлетин на български език. В „Здраве“ на всяко двумесечие, учени медици, здравни експерти и специалисти ще коментират актуална информация за диагностиката и лечението на редица заболявания. В изданието ще намерите актуална информация от сферата на здравеопазването от цял свят, както и с полезни съвети за извънболничните грижи за здравето.

Теми в бюлетин “Здраве” :

 • Нови хоризонти в лечението на рак и предимствата на Кибернож са:
  – Представлява роботизиран механизъм
  – Възможност за многовходово проникване
  – Обратно-планираща система
  – Съблюдава функцията на органите
  – Съблюдава дихателните функции
 • Пациентите на химиотерапияи “у дома” не са сами ! За първи път в света Анадолу Медицински Център инициира програмата „Извънболнично наблюдение напациенти на химиотерапия”.
 • Препоръкиза хранене за здраве и при рак

Тези и други теми свързани със здравето четете в бюлетин “Здраве”

Световен денза борба с рака е 4 февруари е , откриването, лечението и превенцията на раковите заболявания. Според Световната здравна организация (WHO, http://www.who.int) ракът е причинил смъртта на 7.6 милиона души през 2008 г. Една трета от тях биха могли да бъдат предотвратени с по-добра превенция, ранна диагноза и лечение. На
всеки 100 души, които се разболяват от рак, 30 биха могли да се спасят от смъртта с превантивни мерки и лечение. Всяка година СЗО подпомага Обединението за контрол на рака да организира
различни събития, които да информират населението за коварната болест.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.