Брой 15 на Бюлетин “Здраве”

Намери доктор

Брой 15 на Бюлетин “Здраве”

Брой 15 на Бюлетин “Здраве” | Anadolu Medical Center

бюлетин-здраве

Брой 15 на Бюлетин четете за :

Нов специализиран Център по урологична онкология към Анадолу Медицински Център.

Прилагайки мултидисциплинарния подход в лечението на всеки пациент, опитните специалисти на Центъра изцяло ще се посветят на диагностиката и лечението на:

  • рак на простатата;
  • тумор на пикочния мехур;
  • рак на тестисите;
  • рак на бъбреците;
  • тумори на надбъбречната жлеза;
  • ретроперитонеални тумори.

Проф. д-р Метин Чакмакчъ, специалист по обща и онкологична хирургия представя нарастващите приложения на роботизираната хирургия. Също обръща внимание, че решенията на опитни екипи, които действат с мултидисциплинарен подход, водят до успешни операции на щитовидната жлеза.
Проф. д-р Сердар Кахраман, завеждащ отделението по неврохирургия ни запознава с метода невроендоскопия – извършване на мозъчни и гръбначномозъчни операции чрез видео изображение през малки отвори посредством 3D технология, който улеснява значително както пациентите, така и хирурзите.

В брой 15 на бюлетин “Здраве” обръщаме специално внимание на болките в кръста и гърба. За причините и превантивните мерки срещу появата им, диагностиката и лечението им, можете да научите от проф. д-р Семих Акъ, специалист по физикална терапия и рехабилитация. Още по темата: Операции на гръбначния стълб в напреднала възраст и Спинална батерия при болки от дископатия.Мобилните телефони са неразделна част от живота ни и все по-често говорим за пристрастяване към тях. Опасни ли са за здравето ни мобилните устройства? Вижте мнението на специалистите в бюлетин “Здраве”.

В брой 15 на Бюлетин “Здраве” чете и за :

„В кое училище се учи това човеколюбие?“ – прочетете трогателното писмо на Ненка Михнева – пациент на Анадолу Медицински Център.  В него тя изказва своята благодарност и признателност към лекуващия я екип.