Брой 21 бюлетин “Здраве”

Намери доктор

Брой 21 бюлетин “Здраве”

Брой 21 бюлетин “Здраве” | Anadolu Medical Center

В  брой 21 на бюлетин “Здраве” издаван от Анадолу Медицински Център четете:

Анадолу Медицински Център е първата болница със златна акредитация от Planetree в региона и 85-та в света. “През 2017 година получихме бронзова акредитация от Planetree и непреставащото ни усърдие се възнагради със Златна акредитация. Planetree е международната организация, която въведе концепцията за „пациентски фокус“.

Акцент на броя са методите за лечение на рак на белия дроб. 

Освен, че е често срещано заболяване в страната ни, то е едно от най-смъртоносните в света. Всеки ден 1.6 милиона души по света умират от рак на белите дробове. За лечението на белодробните тумори се налага едновременно прилагането на няколко метода, като често самостоятелно или в комбинация се използва радиотерапията. Последните поколения системи за радиохирургия и радиотерапия решават редица проблеми с ефективното облъчване на зони, влияещи се от респираторната активност на човека.

Обръщаме внимание и на рака на маточната шийка.

Нарастващите възможности за борба с рака на маточната шийка дават съществени предимства както при лечението, така и при профилактиката на това заболяване. Следователно, за жените е изключително важно да знаят за него всичко – от А до Я.

Още в брой 21 на бюлетин “Здраве”:

  • За жените, които стават майки на 40
  • За честотата на заболяване от сърдечна недостатъчност.
  • Не пропускайте и 50 съвета за здраво сърце.