Брой 23 бюлетин “Здраве”

Намери доктор

Брой 23 бюлетин “Здраве”

Брой 23 бюлетин “Здраве” | Anadolu Medical Center

В новия брой 23 бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център четете:

ОСНОВНИ ТЕМИ

Анадолу Медицински Център откри специализиран център за лечение на рак на перитонеума, който дава надежда и на безнадеждните онкоболни. Преди 15 години пациентите с рак, които имат разсейки в перитонеума, се считаха за пациенти в терминален стадий. С напредъка на медицината времето на живот на пациентите може да бъде увеличено с помощта на съвременните методи на интраперитонеалната химиотерапия, прилагани непосредствено след оперативната интервенция за отстраняване на туморите в корема. Нещо повече – при определена група пациенти тези методи водят до излекуване.

В брой 23 бюлетин Здраве даваме думата на представители на специализираните центрове, за да представят:
– методите за лечение на рак на перитонеума (проф. д-р Корай Топгюл, специалист по обща хирургия)
– увеличението на простатата и рака на простатата (проф. д-р Джемил Уйгур, директор на Центъра по уроонкология)
– тестовете за рецидивиращ рак на гърдата (проф. д-р Метин Чакмакчъ, директор на центъра за лечение на рак на гърдата)
– за немалката група от злокачествени заболявания под името сарком (д-р Мехмет Танер Йоздемир, специалист по ортопедия)
– за методите на мини трансплантация на костен мозък (проф. д-р Зафер Гюлбаш, директор на Центъра за трансплантация на костен мозък).

Информирайте се как да се справяте с най-познатите странични ефекти на химиотерапията: умора, повишен риск от инфекции, кръвотечение, гадене и повръщане, косопад. Не забравяйте, че скрининг програмите на Анадолу Медицински Център са ранна мярка за животоспасяващи мерки срещу рака.

21.09 – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБАТА СРЕЩУ БОЛЕСТТА НА АЛЦХАЙМЕР

Болестта на Алцхаймер често се нарича семейно заболяване, защото хроничният стрес от грижите за любимия човек засяга всички.
На всеки 68 секунди някой развива болестта на Алцхаймер. Очаква се броя на страдащите в света да нарасне до 152 милиона до 2050 г. Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция. Според доклад на Световната здравна организация (СЗО) всяка година се регистрират 7,7 милиона нови случаи на деменция. Деменцията е сред причините за найголемите здравни и социални кризи на 21 век. Деменцията се причинява от различни мозъчни заболявания, които засягат паметта, мисленето, поведението и способността за изпълнение на ежедневните дейности.

Брой 23 – Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център