Бюлетин

Сподели [social_share/]

Брой 23 бюлетин “Здраве”

Брой 23 бюлетин “Здраве”

В новия брой 23 бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център четете:

Анадолу Медицински Център откри специализиран център за лечение на рак на перитонеума, който дава надежда и на безнадеждните онкоболни. Преди 15 години пациентите с рак, които имат разсейки в перитонеума, се считаха за пациенти в терминален стадий. С напредъка на медицината времето на живот на пациентите може да бъде увеличено с помощта на съвременните методи на интраперитонеалната химиотерапия, прилагани непосредствено след оперативната интервенция за отстраняване на туморите в корема. Нещо повече – при определена група пациенти тези методи водят до излекуване.

В броя даваме думата на представители на специализираните центрове, за да представят:
– методите за лечение на рак на перитонеума (проф. д-р Корай Топгюл, специалист по обща хирургия)
– увеличението на простатата и рака на простатата (проф. д-р Джемил Уйгур, директор на Центъра по уроонкология)
– тестовете за рецидивиращ рак на гърдата (проф. д-р Метин Чакмакчъ, директор на центъра за лечение на рак на гърдата)
– за немалката група от злокачествени заболявания под името сарком (д-р Мехмет Танер Йоздемир, специалист по ортопедия)
– за методите на мини трансплантация на костен мозък (проф. д-р Зафер Гюлбаш, директор на Центъра за трансплантация на костен мозък).

Информирайте се как да се справяте с най-познатите странични ефекти на химиотерапията: умора, повишен риск от инфекции, кръвотечение, гадене и повръщане, косопад. Не забравяйте, че скрининг програмите на Анадолу Медицински Център са ранна мярка за животоспасяващи мерки срещу рака.

21.09 – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБАТА СРЕЩУ БОЛЕСТТА НА АЛЦХАЙМЕР

Болестта на Алцхаймер често се нарича семейно заболяване, защото хроничният стрес от грижите за любимия човек засяга всички.
На всеки 68 секунди някой развива болестта на Алцхаймер. Очаква се броя на страдащите в света да нарасне до 152 милиона до 2050 г. Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция. Според доклад на Световната здравна организация (СЗО) всяка година се регистрират 7,7 милиона нови случаи на деменция. Деменцията
е сред причините за найголемите здравни и социални кризи на 21 век. Деменцията се причинява от различни мозъчни заболявания, които засягат паметта, мисленето, поведението и способността за
изпълнение на ежедневните дейности.

Брой 23 – Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2019
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.