Брой 8 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

Намери доктор

Брой 8 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

Брой 8 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център | Anadolu Medical Center

бюлетин-здраве

В Брой 8 на бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център четете .

В брой 8 на бюлетин „Здраве“ специалистите от Анадолу Медицински Център ви запознават с диагностиката и лечението на няколко заболявания в областта гинекология.
Доц. д-р Фатих Гючер разяснява рисковите фактори, симптомите и начините на диагностика на полово преносимата болест рака на шийката на матката. Д-р Нури Джейдели разяснява какво заболяване е инконтиненция или незадържане на урина и какви са методите за лечение.

Ефектите и приносите на масажа в оздравителния процес говорим проф. д-р Семих Акъ, специалист физиотерапия и рехабилитация.

Кои са най-често срещаните сърдечно-съдови заболявания при децата?

Най­често срещаната вродена аномалия е позната сред населението като “дупка в сърцето”. Тя представлява отвор между предсърдията и камерите. Заедно с това заболяване често се срещат и патологии, като стесняване на клапана, който блокира притока на кръв към белите дробове или други части на тялото. Също артериално стеснение и аномално вливане на белодробните вени или изцяло запушени артерии.

Всяка година Световната здравна организация избира за своя рожден ден 7 април. Той е световен ден на здравето една от приоритетните области на общественото здравеопазване. Тема през 2016 е диабетът,
който засяга пряко милиони хора по света, най вече в страните с
ниски и средни доходи.