Новини

Сподели [social_share/]

Болнични мерки срещу Covid-19

Анадолу Медицински Център е посветен на онкологията и здравето на нашите пациенти е главен приоритет. Болницата беше отворена през целия период на наложените мерки срещу Covid-19, но не е работила като пандемична болница. Взети са всички мерки, целият болничен комплекс да бъде зона без коронавирус.

Наскоро Турция отвори границите си за определени страни и Анадолу Медицински Център отново посреща чуждестранни пациенти. Грижата за пациента поставя на първо място безопасността за здравето му. Затова са въведени стриктни болнични политики за прием на пациенти и техните придружители.

Не отлагайте лечението си

представя д-р Индже Айвас, медицински мениджър в Департамент Международни услуги. Ето какво казва тя в своето видео съобщение: 

„Надяваме се това съобщение да Ви намира в добро здраве и безопасност в тези времена, в които се опитваме да разберем „Новото нормално“ за всички нас по света. С това кратко съобщение предоставяме актуална информация какво се случва в нашата болница и какви са новите ни политики. Бихме искали да насърчим нашите настоящи и нови пациенти да не забавят лечението си и да не отлагат грижата за своето здраве.

Наскоро Турция отвори определени сухопътни граници и посреща полети от определени страни. Нашата болница беше отворена през целия период на наложените мерки срещу Covid-19 през последните месеци и ние продължаваме да работим. Бихме искали да изясним, че не сме били пандемична болница и сме безопасна от Covid-19 болница.”

Новите мерки срещу Covid-19

Ние сме болница, посветена на онкологията и здравето на нашите пациенти е главен приоритет. Затова настоящата болнична политика е пациенти и техните придружители, да си напрaвят тест за Covid-19 PCR в България преди да тръгнат на път. Щом пристигнат в клиниката на пациенти и техните придружители отново се прави Covid-19 PCR тест в спешно отделение. След това ние любезно ги молим да се самоизолират в тяхната хотелска стая за 48 часа, последвано от втори тест за Covid-19 PCR. Веднага щом тези два теста са доказано негативни, пациентът може да започне своите изследвания и лечение.

Важно е да се знае и ние искаме да подчертаем това, че прилагаме този процес не само, защото искаме да осигурим безопасност за всеки, но най-вече заради благополучието на пациентите. Имайки предвид, че голяма част от пациентите ни са онкологични пациенти, ние всички знаем, че болните от рак са с повишен риск, ако са Covid-19 позитивни. Нещо повече ние знаем, че много пациенти могат да бъдат без симптоми. Ако са Covid-19 позитивни, това може да увеличи риска за тяхното лечение и възможните прояви на странични ефекти. Затова е много важно да знаем това преди започване на лечение и протоколът за лечение да бъде променен спрямо резултатите от тестовете.

Още веднъж, ние ви насърчаваме да не отлагате грижата за здравето си. Бъдете здрави и се надяваме да се видим скоро. Моля не се притеснявайте да се свържете с нас по всяко време чрез социалните медии, имейл, телефон. Както знаете нашия екип от департамент Международни услуги е опитен. Ние сме тук на разположение да отговорим на всички ваши въпроси и да ви помогнем.“

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2020
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.