Новини

Сподели [social_share/]

Бронзова акредитация “Planetree Patient Centered Care”

Анадолу Медицински център е първата болница в Турция, която получи бронзова акредитация от Planetree . Това е неправителствената организация, която работи в партньорство със здравните институции по целия свят. По този начин разпространява принципите на грижата за пациентите.

„Бронзовата акредитация на Planetree Patient Centered Care е резултат от клиничната култура на Анадолу Медицинския Център“, заяви Илкай Байлам, мениджър на отдел Грижа за пациентите. „Днес много здравни институции говорят за това, че са насочени към пациента. Ние харесваме тази концепция, но имахме опасения, това да не бъде маркетингова позиция, която да бъде запомнена само в реклами, ако няма солидна инфраструктура. Когато говорим за грижа за пациента, ние никога не говорим за „легло от рози“ с абстрактни приложения, които не отговарят на реалността на днешните здравни институции. Отне много време и усилия да се проучат най-добрите практики в света и да се внедрят в нашата болница в съответствие с нашата култура.

Planetree има система за акредитация от бронзова до златна.

В тази система нашата първа цел беше да установим културата на отдел Грижа за пациентите в нашата институция. Работихме по този въпрос в продължение на три години. Тогава решихме да кандидатстваме за бронзовата акредитация на Planetree Patient Center Care, когато дейностите ни достигнаха необходимото ниво. Прилагат се 51 критерия, сред които създаване на структура и съвет от пациенти и техните близки, и на този съвет трябва да бъдат дадени различни задължения. Освен това трябва да се променят описанията на длъжностите, за да бъдат фокусирани спрямо пациента, трябва да се:

  • проектират стандарти за поведение към пациентите;
  • водещия екип на болницата да се превърне в модел за ролеви грижи, който отговаря на концепцията Грижа за пациента;
  • проведат различни обучения на повече от 50% от персонала на болницата.

Ние вече сме достигнали до 75% проведени обучения.

Наистина е голяма чест Анадолу Медицински Център да бъде първата здравна институция в Турция, която получава бронзова акредитация “Planetree Patient Centred Care”. Но това, което всъщност ни прави горди, е следното:

  • Ние не работихме за акредитация.
  • Работихме, за да създадем култура, насочена към пациентите, за да живеем тази култура
  • да интегрираме тази философия в нашите клетки.

Виждаме това в отзивите от нашите пациенти и техните близки”.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2017
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.