Без COVID-19 в работна среда

Намери доктор

Без COVID-19 в работна среда

Без COVID-19 в работна среда | Anadolu Medical Center

Без COVID-19 в работна среда все още е актуална тема, част от Новото нормално ежедневие.

В “Новото нормално“ след COVID-19 има много въпросите, витаещи около нас като „За какво да внимаваме, когато се върнем на работа?“ или „Какви мерки трябва да предприемем в обществения транспорт?“. Доц. д-р Елиф Хако от Отделението по Инфекциозни болести в Анадолу Медицински Център обяснява, на какво трябва да обърнем внимание на „Новото Нормално” след COVID-19 в работна среда.

Три са константите във фазата на „Новото Нормално” след след COVID-19 в работна среда: носене на маски, спазване на правилата за социално дистанциране и хигиена.

1) ВНИМАТЕЛНИ ПО ВРЕМЕ НА КАФЕ-ПАУЗИТЕ

Носенето на маски е необходимо, не само при пътуване до работа, но и в работна среда. Носенето на маска така, че тя напълно да покрива носа и устата, честото миене на ръцете, използването на дезинфектант за ръце и социалното дистанциране с колегите (1,5 метра) по време на работа са важни. Трябва да се придържаме към правилата за социално дистанциране, особено при срещи, в открити работни пространства и особено по време на кафе-паузите, когато не се носят маски. Маските не трябва да се свалят без дезинфекция на ръцете и не трябва да се оставят без надзор.

2) КЛИМАТИКЪТ Е РИСК

Климатиците са рискови по отношение на разпространението на вируса. Ако климатикът духа чист въздух, това е добре. Рискът обаче се увеличава, ако климатикът филтрира околния въздух и го издухва обратно. По тази причина вентилацията трябва да се извършва с отваряне на прозорците, ако е възможно. Може да използвате безпроблемно климатиците у дома или в колата си.

3) НЕ НОСЕТЕ РЪКАВИЦИ

Трябва да сме сигурни, че маските се носят правилно. В допълнение на това, ние не трябва да докосваме маските. Ръцете трябва да бъдат дезинфекцирани след контакт с повърхностти. Носенето на ръкавици не е правилно. Когато се носят ръкавици, ние сме склонни да докосваме и установяваме контакт с почти всички повърхности и след това може да докоснем лицето и маската си с тези ръкавици. Чанти, телефони и подобни лични вещи могат да бъдат замърсени с ръкавиците. Затова, по-подходящо е да не се носят ръкавици и да се прави честа дезинфекция на ръцете.

Всички ние сме загрижени относно заразяването с COVID-19 в работна среда. Трябва да имаме предвид, че предприемането на индивидуални мерки е наша отговорност и към обществото.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.