Новини

Сподели [social_share/]

Без COVID-19 в работна среда

Без COVID-19 в работна среда все още е актуална тема, част от Новото нормално ежедневие.

В “Новото нормално“ след COVID-19 има много въпросите, витаещи около нас като „За какво да внимаваме, когато се върнем на работа?“ или „Какви мерки трябва да предприемем в обществения транспорт?“. Доц. д-р Елиф Хако от Отделението по Инфекциозни болести в Анадолу Медицински Център обяснява, на какво трябва да обърнем внимание на „Новото Нормално” след COVID-19 в работна среда.

Три са константите във фазата на „Новото Нормално” след след COVID-19 в работна среда: носене на маски, спазване на правилата за социално дистанциране и хигиена.

1) ВНИМАТЕЛНИ ПО ВРЕМЕ НА КАФЕ-ПАУЗИТЕ

Носенето на маски е необходимо, не само при пътуване до работа, но и в работна среда. Носенето на маска така, че тя напълно да покрива носа и устата, честото миене на ръцете, използването на дезинфектант за ръце и социалното дистанциране с колегите (1,5 метра) по време на работа са важни. Трябва да се придържаме към правилата за социално дистанциране, особено при срещи, в открити работни пространства и особено по време на кафе-паузите, когато не се носят маски. Маските не трябва да се свалят без дезинфекция на ръцете и не трябва да се оставят без надзор.

2) КЛИМАТИКЪТ Е РИСК

Климатиците са рискови по отношение на разпространението на вируса. Ако климатикът духа чист въздух, това е добре. Рискът обаче се увеличава, ако климатикът филтрира околния въздух и го издухва обратно. По тази причина вентилацията трябва да се извършва с отваряне на прозорците, ако е възможно. Може да използвате безпроблемно климатиците у дома или в колата си.

3) НЕ НОСЕТЕ РЪКАВИЦИ

Трябва да сме сигурни, че маските се носят правилно. В допълнение на това, ние не трябва да докосваме маските. Ръцете трябва да бъдат дезинфекцирани след контакт с повърхностти. Носенето на ръкавици не е правилно. Когато се носят ръкавици, ние сме склонни да докосваме и установяваме контакт с почти всички повърхности и след това може да докоснем лицето и маската си с тези ръкавици. Чанти, телефони и подобни лични вещи могат да бъдат замърсени с ръкавиците. Затова, по-подходящо е да не се носят ръкавици и да се прави честа дезинфекция на ръцете.

Всички ние сме загрижени относно заразяването с COVID-19 в работна среда. Трябва да имаме предвид, че предприемането на индивидуални мерки е наша отговорност и към обществото.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2020
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.