Новини

Сподели [social_share/]

Информационен бюлетин “Здраве” – брой юли-август

бюлетин-здраве

Летният брой на Информационен бюлетин “Здраве” е посветен на рака на кожата :

  • симптоми и основни видове рак;
  • рискови фактори за развитие;
  • ранна диагностика и лечение;
  • мерки за предпазване на кожата.

Специалистите от Анадолу Медицински Център, също така, запознават читателя и с процедурата ангиография през китката – предимства спрямо ангиографията през слабините. „Използването на кръвоносните съдове на китката при извършване на коронарната интервенция води до значително понижение на последващи нежелани усложнения“, казват експертите.

В бюлетина ще намерите информация и за нежеланите ефекти, до които може да доведе безразборната употреба на витамини:

  • загуба на апетит;
  • прекомерна жажда;
  • раздразнителност;
  • нарушения в зрението;
  • хипертония;
  • образуване на камъни в бъбреците.
Световният ден за борба с хепатита – 28 юли

Напомня, че заболяването е едно от най-коварните, тъй като поради липсата на ясни симптоми мнозина не знаят, че са заразени. Хроничните хепатити В и С крият сериозни рискове от тежки усложнения – ако не бъдат лекувани, могат да доведат до цироза и рак на черния дроб. Усложненията, вследствие на цирозата, могат да бъдат смъртоносни, a ракът на черния дроб е почти винаги фатален.

В разгара на летния сезон място в бюлетина намират и материали, касаещи различните видове очни инфекции. Както и един от най-често срещаният проблем, който може да се прояви при някои хора и да се превърне в кошмар – потенето.

В броя на информационен бюлетин “Здраве” ще прочете историята на Виктор Цветков от Кюстендил с туморно образувание в окото. В България лекарите правят операция, но не могат да махнат целия тумор с размери 6 на 6 см, който е засегнал и двете очи, а изрязват половината. Лечението е продължено в Анадолу Медицински Център. В резултат на терапията образуванието се свива до 1.8 см.  Към днешна дата Виктор продължава посещенията си в Анадолу Медицински Център, вече веднъж годишно, и се надява един ден да бъде разработен метод за присаждане на клетки, чрез който зрението да му се подобри чувствително.

Можете да се абонирате за информационния бюлетин на e-mail: amc_sofia@abv.bg и amc.plovdiv@abv.bg, да го получите в хартиен вариант от представителите на Анадолу Медицински Център в София и Пловдив (вижте адресите тук) или да го изтеглите в електронен вариант ТУК

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.