Новини

Сподели [social_share/]

ИН ВИТРО- Mайка и на 40+ години

Ин витро отделение в Анадолу Медицински Център.

Често новогодишните пожелания са за бебе в семейството. За съжаление не малко семейства страдат от невъзможността да сбъднат това свое желание. Това е така особено при жените над 40 години, отложили децата заради кариерата. Тъй като запасът от яйцеклетки намалява с възрастта. Процентът на забременяване при жени на 40-42 години е около 30, а при жени над 45 години е по-малък от 3. Напредъкът на медицината и новите техники дават все повече възможности на жените над 40 години да станат майки.

Новите медикаменти и все по-големия опит на лекарите

Те водят до увеличение на успеваемостта на ин витро оплождането от един опит при поставяне максимум на един до два ембриона. Една от основните причини за това е напредъкът в лабораторната сфера. В днешно време съществуват ембриологични лаборатории, които анализират околната среда, необходима на ембрионите. Благодарение преди всичко на широкото навлизане на генетичното диагностициране преди имплантирането, или, казано с други думи, на генетичния скрининг. Той се извършва с цел подбор на най-здравия ембрион преди неговото прехвърляне в матката. По този начин броят на успешните забременявания и раждания при жени на възраст 40 и повече години се е увеличил драстично в сравнение с миналото.

Процентът на деца, родени с увреждания и усложнения, получени вследствие на бременността, наблюдавани при жени на 40 и повече години може да е по-голям, но нарастването му е незначително. Днес всички тези усложнения и увреждания могат да бъдат предвидени научно. Това се случва с провеждането на подходящите контролни прегледи и предприемането на съответните предпазни мерки. Освен това инвитро оплождането играе голяма роля в предотвратяването на раждане на деца с увреждания. Това се дължи на метода на генетично диагностициране преди имплантирането. При него ембрионите се изследват един по един, отделят се здравите и се отстранява възможността от създаване на деца с увреждания, включително и такива със синдром на Даун. Факт, показващ, че забременяването на 40 и повече години е вече по-безопасно.

Нещо повече, увеличава се успешното забременяване при използване на замразени ембриони.

Препоръчително е жени, които не възнамеряват да имат деца до 38 годишна възраст поради социални фактори, или заради кариера, да замразят яйцеклетки. Всъщност всяка жена, която има по-малък запас от яйцеклетки, може да замрази своите. Замразяването на яйцеклетки е рутинен метод с широка и успешна приложимост. Благодарение на новите технологии, качеството на яйцеклетките, които се замразяват много бързо при -196° (метод, наречен „витрификация“) не се влошава при размразяването им. Ако замразената яйцеклетка е с добро качество, то се запазва и след нейното размразяване. Технически, замразените яйцеклетки могат да бъдат съхранявани до 10 години. Но съгласно действащото у нас законодателство, времето за съхранение на замразените яйцеклетки е до 5 години.

Яйцеклетките на раково болни също могат да бъдат замразявани. Тъй като процесът на лечение на рака обикновено включва химиотерапия, това е и една от причините, които водят до настъпването на ранна менопауза у жените. Ако млада жена следва да се подложи на химиотерапия, горещо препоръчваме да замрази яйцеклетки преди лечението. Яйцеклетките на пациентката се събират и замразяват преди започване на раковото лечение. След като пациентката се възстанови, тези яйцеклетки се размразяват и се обработват до получаване на ембрион.

Ако отново новогодишно си пожелавате бебе в семейството, обърнете се към нашите специалисти от отделението по репродуктивно здраве.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2018
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.