Новини

Сподели [social_share/]

MR-TRUS Fusion – Нова таргетирана диагностика за рак на простатата

Анадолу медицински център наскоро въведе нова диагностична техника за рак на простатата. MR-TRUS Fusion е метод, който открива огнищата на рак на простатата и гарантира взимането на биопсия от тези места с точност до милиметър. Това се осъществява с надеждна техника и съвременен софтуер.

Защо се извършва биопсия на простатата?

В случай на откриване на високо ниво на простатен специфичен антиген (PSA) в кръвта, чрез биопсия уролога трябва да провери наличието на ракови клетки в простатната жлеза. Ако открие такива, въз основа на оценка на характерните свойства на рака (място, размер, агресия), той назначава лечение.

Честотата на рак при пациенти с нормални резултати от прегледи и високо ниво на PSA (простатно-специфичен антиген) е 25%-30%.

Защо се налага магнитен резонанс на простатата?

Противно на другите видове рак. Ракът на простата не може да бъде визуализиран без използването на MRI (ядрено магнитен резонанс). Напредъкът в MRI технологиите през последните години увеличи точността на визуализация чрез улесняване на диференциацията между областите със съмнение за тумор и нормалната простатна жлеза. Процедурата отнема по-малко време, което осигурява комфорта на пациента.

Какво е MR-TRUS Fusion?

MR-TRUS Fusion е “интелигентна биопсия”, с висока точност и чувствителност за диагностика на рак на простатата. С помощта на специфичен софтуер, изображенията от магнитния резонанс (MR) се обработват и комбинират в реално време с изображения от трансректална ехография (TRUS). По време на процедурата MR-TRUS Fusion изображенията от MR и TRUS се наслагват едно върху друго и се превръщат в триизмерни изображения – извършва се т.нар. “синтез”. Иглата за биопсията се насочва към маркирани подозрителни места чрез роботизирана ръка и тогава фактически се извършва биопсията.

Какво е предимството на таргетираната MR-TRUS Fusion в сравнение с конвенционалната биопсия на простатата?

Докато при конвенционалната биопсия на простата се вземат проби от стандартни места чрез трансректален ултразвук.  MR-TRUS Fusion осигурява триизмерна карта на мястото и направлява иглата за биопсията директно към зоните, където има съмнение за рак. С MR-TRUS Fusion откриването на клинично значими видове рак е по-високо. Особено при пациенти с високо ниво на PSA (простатно-специфичен антиген) и за тумори които не се откриват в повтарящи се биопсии на простатата.

Конвенционалната биопсия може да диагностицира 70%-75% от рак на простатата. Скоростта на диагнозата е 95% по-бърза с MR-TRUS Fusion в сравнение с конвенционалната биопсия.

При конвенционалната биопсия често, в зависимост от броя на пробите, се увеличават рисковете от инфекции и септични усложнения, а често се налага и повторна биопсия. С MR-TRUS Fusion броят на взетите проби е по-малък и възможността за инфекциозно усложнение е по-ниска.

С внедряването на MR-TRUS Fusion, Анадолу Медицински Център допълва своя авангарден инструментариум за всеобхватна грижа към пациента.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2017
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.