Нов център за лечение на сарком

Намери доктор

Нов център за лечение на сарком

Нов център за лечение на сарком | Anadolu Medical Center

Прилагайки успешно мултидисциплинарният подход в диагностиката и лечението, Анадолу Медицински център обособи Център за лечение на сарком.

Сарком е общото наименование на всички видове злокачествени тумори на съединителната тъкан.  Злокачествените клетки се появяват във всички видове тъкани, участващи в образуването на костите: външна обвивка на костите, хрущял, костна тъкан, стави. Различните видове сарком са сходни като локализация и тъкани, в които се заражда патологията. Най-често засяга дългите кости на ръцете и краката. За съжаление това коварно онкологично заболяване покосява предимно деца и млади хора.

Саркомите се срещат рядко, но са изключително опасни, тъй като нямат отличителни симптоми и признаци за наличие на заболяване, бързо се развиват и разпространяват и това прави лечението им сложно.

Лечение на сарком

В специализирания център за лечение на сарком на Анадолу Медицински Център се лекуват злокачествени тумори на кости и меки тъкани, включително остеосарком, сарком на Ewing, хондросарком, фибросарком, метастазен карцином, миелом и други метастатични костни тумори. Ортопедичната онкология има мултидисциплинарна структура, която обхваща следните специалности:

  • Медицинска онкология;
  • Радиационна онкология;
  • Педиатрична онкология;
  • Ортопедична хирургия;
  • Патология;

Екипът от специалисти работи заедно, за да направи цялостна оценка и да предложи най-подходящия вариант за лечение. Нашите лекари имат богат опит в редки и тежки видове остеосарком, при които се използват специални хирургични процедури за отстраняване на тумора, така че да се запазят засегнатите крайници и се прилага ротационна пластика.

Анадолу Медицински Център разполага с необходимото съвременно и прецизно оборудване и прилага иновативни подходи към лечението на пациентите. На пациентите се предоставят най-добрите грижи, висококачествени услуги на достъпни цени.

Лечението на рака на костите в Анадолу Медицински Център има редица предимства:

  • точност и скорост при диагностициране;
  • комбинация от американски и европейски методи на лечение;
  • използване на модерно оборудване.

Повече за видовете сарком, за симптомите и признаците на заболяването, комплексната диагностика и съвременните методи за лечение на тези злокачествени заболявания можете да прочетете тук.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.