Смъртоносният рак на белия дроб – “Здраве” бр. 9

Намери доктор

Смъртоносният рак на белия дроб – “Здраве” бр. 9

Смъртоносният рак на белия дроб – “Здраве” бр. 9 | Anadolu Medical Center

Ракът на белите дробове е рака с най-висока смъртност в цял свят. В брой 9 на информационният бюлетин „Здраве“ на Анадолу Медицински Център, проф. д-р Назим Сердар Турхал, медицински онколог, представя рисковете, симптомите, диагностицирането на видовете рак на белия дроб и различните методи на лечение на това заболяване. Проф. Кайъхан Енгин, специалист по радиационна онкология разяснява неоспоримо ефективното приложение на Кибернож при лечение на белодробни тумори.

Всеизвестно е, че най-рисковия фактор за развитие на рак на белия дроб е тютюнопушенето, но не малко хора пренебрегват неизбежният резултат, до който води то – ХОББ.  За заболяването, проявлението и лечението можем да научите от д-р Есра Сьонмез, специалист по гръдни болести.

Други теми на броя са насочени към детското здраве.

Д-р Ресмийе Бешикчи, специалист по детска кардиология. Той акцентира на значението и приложението на феталната ехокардиография за диагностицирането на вродени сърдечни заболявания. Доц. д-р Нермин Тансуг, специалист по детско здраве, обръща внимание на икономичното хранене на бебето в майчината утроба. Това може да бъде причина за раждане на бебе с ниско тегло и за много заболявания, които ще се появят по време на живота му. Д-р Ебру Гьозер, педиатър, информира за алергичните заболявания при децата и кърменето, което намалява риска от алергии при новороденото.

По повод 14 юни – Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, Анадолу Медицински Център се включва в популяризирането на тази хуманна кампания и подчертава важността на доброволното кръводаряване.

В броя можете да прочетете историята на Лъчезар Дилов на 33 години. Той е претърпял тежка неврохирургична операция на „Астроцитом в предната лява страна на главата“ в Анадолу Медицински Център.

Представяме и специалните скринингови програми за пушачи и за сърдечно здраве, касаещи белодробни и кардиологични заболявания. Не забравяйте да правите редовни скрининг изследвания.

Можете да се абонирате за информационния бюлетин на: