Новини

Сподели [social_share/]

Смъртоносният рак на белия дроб – “Здраве” бр. 9

Ракът на белите дробове е рака с най-висока смъртност в цял свят. В брой 9 на информационният бюлетин „Здраве“ на Анадолу Медицински Център, проф. д-р Назим Сердар Турхал, медицински онколог, представя рисковете, симптомите, диагностицирането на видовете рак на белия дроб и различните методи на лечение на това заболяване. Проф. Кайъхан Енгин, специалист по радиационна онкология разяснява неоспоримо ефективното приложение на Кибернож при лечение на белодробни тумори.

Всеизвестно е, че най-рисковия фактор за развитие на рак на белия дроб е тютюнопушенето, но не малко хора пренебрегват неизбежният резултат, до който води то – ХОББ.  За заболяването, проявлението и лечението можем да научите от д-р Есра Сьонмез, специалист по гръдни болести.

Други теми на броя са насочени към детското здраве.

Д-р Ресмийе Бешикчи, специалист по детска кардиология. Той акцентира на значението и приложението на феталната ехокардиография за диагностицирането на вродени сърдечни заболявания. Доц. д-р Нермин Тансуг, специалист по детско здраве, обръща внимание на икономичното хранене на бебето в майчината утроба. Това може да бъде причина за раждане на бебе с ниско тегло и за много заболявания, които ще се появят по време на живота му. Д-р Ебру Гьозер, педиатър, информира за алергичните заболявания при децата и кърменето, което намалява риска от алергии при новороденото.

По повод 14 юни – Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, Анадолу Медицински Център се включва в популяризирането на тази хуманна кампания и подчертава важността на доброволното кръводаряване.

В броя можете да прочетете историята на Лъчезар Дилов на 33 години. Той е претърпял тежка неврохирургична операция на „Астроцитом в предната лява страна на главата“ в Анадолу Медицински Център.

Представяме и специалните скринингови програми за пушачи и за сърдечно здраве, касаещи белодробни и кардиологични заболявания. Не забравяйте да правите редовни скрининг изследвания.

Можете да се абонирате за информационния бюлетин на:

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2016
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.