Лечение на вродени аномалии

Намери доктор

Лечение на вродени аномалии

Лечение на вродени аномалии | Anadolu Medical Center

Понякога и най-хубавият момент е съпроводен от предизвикателство като раждане на дете с вродени аномалии на черепа и лицето. Ефективното лечение изисква индивидуална стратегия и мултидисциплинарен подход.

Вродени лицево-челюстни аномалии

Краниофациалната хирургия решава проблеми с правилното развитие на черепа, което има пряко отношение към умственото развитие на детето. Своевременното лечение на вродено цепнато небце и цепната устна е свързано преди всичко с развитието на говорната функция. Съпътстващите ги деформации на носа, както и вродените аномалии на ухото изискват по-широк терапевтичен подход, защото включва методи на присаждане. Коригирането на лицеви диспропорции са важни както за естетичния вид на лицето, така и за функциите хранене, говор, дишане. Такива диспропорции са височина и изпъкналост на лицето, позиция и асиметрия на брадичката и др. Съчетанието на ортогнатна хирургия с ортодонтско лечение решава дългосрочно проблемите с деформациите на челюстта и произтичащите правилна захапка и подредени зъби.

Заедно срещу предизвителството

Именно това предлага екипът на отделението по естетична, пластична и реконструктивна хирургия към Анадолу Медицински Център. Всяко предизвикателство от вродена аномалия на дете се посреща не само от хирурзите в областта на черепна и лицево-челюстна хирургия, но и от опитен екип. Според конкретния случай мултидисциплинарен екип се сформира с неврохирург, ортодонт, пластичен хирург, рентгенолог, медицински генетик, офталмолог, УНГ специалист, анестезиолог. Знанията, мненията и приносите от различните дисциплини гарантират, че диагностиката и лечението на пациента са по-точни и по-бързи.

Раждането на дете с вродени аномалии определено е предизвикателство към родителите. Те трябва да подходят своевременно към осигуряване на неговия пълноценен живот. Изготвянето на цялостен план за лечение на вродените аномалии, трябва да бъде доверено на екип специалисти под един покрив. Още повече, че резултатите трябва да бъдат наблюдавани и коригирани в хода на растежа на детето. Ние, докторите от отделението по естетична, пластична и реконструктивна хирургия, имаме удоволствието да бъдем свидетели на порастването на много бебета, които сме оперирали след раждането им.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.