Истории на пациенти - Бейтула Елми

„Дължа здравето си на моя лекар от Анадолу Медицински Център“.

60-годишният Бейтула Елми е от Констанца, Румъния. Той бавно си възвръща гласа заради рак на гърлото и за да разкрие чувствата си, развълнувано прекъсва съпругата си, докато тя разказва историята му.

Бейтула започва да има проблеми с говора през 2008 г. Посещава лекар в Букурещ, който му поставя диагноза рак на гърлото и му предлага незабавно да се подложи на операция. Една година по-късно, симптомите се възобновяват. За втората операция Бейтула Елми избира Анадолу Медицински Център.

„Тази операция можеха да ми я направят и в Румъния. Но възможностите, които ми бяха осигурени тук ги няма в моята страна. Бях чувал за Анадолу Медицински Център. Един приятел се беше лекувал тук и ми разказа какво е преживял. Гледах и интервюта по телевизията. И така – реших да се подложа на операция в Анадолу Медицински Център най-вече заради внимателното отношение на персонала към нас“.

Д-р Сертач Йетишер, професор по оториноларингология, ни дава информация за лечението на Бейтула Елми: „Бейтула е бил диагностициран с рак на гърлото в Румъния, били са оперирани гласните му струни и е преминал радиационна терапия. Въпреки това туморът се е завърнал. Когато дойде за първи път в Анадолу Медицински Център, той се тревожеше от възобновяването на болестта след радиационната терапия и мислеше, че няма други варианти за лечение. Той се подложи на операция, при която отстранихме тумора и лимфните възли. Днес нашият пациент се възстановява бързо и преминава терапия за възстановяване на говорните способности“.

Бейтула Елми казва, че е развълнуван и щастлив от бързото възстановяване. „Дължа здравето си на моя лекар от Анадолу Медицински Център. Разбрах, че състоянието ми се подобрява. Щастлив съм, че успях да постъпя в тази болница.“