Истории на пациенти - Бурбуче Еюби

“Това е страхотна болница“.

Родената през 1972 Бурбуче Еюби е домакиня от Косово. Със съпруга си и четирите си деца живеят в гр. Липян, Косово.

Бурбуче страда от главоболие, което се появява преди 20 години. След внезапен припадък, когато е на 16 години, тя започва да получава тежки пристъпи на главоболие, които продължават и до този момент. Еюрби казва, че с баща й са ходили при много специалисти, но не е била поставена точна диагноза. Медикаментозното лечение няма никакъв ефект. Състоянието й се влошава, припадъците и главоболията стават все по-тежки. По препоръка на техен роднина, семейството на Еюби се обръща към болница в Албания. Диагностицирана е с мозъчен тумор, който трябва спешно да се отстрани. Но семейството няма доверие в тези лекари и се връщат, без да е направена операция.

След завръщането си в Косово, семейството на Еюби проучва в интернет редица медицински центрове и неврохирурзи. Свързват с „Джон Хопкинс“ и са много изненадани от отговора, който получават. Оттам им казват, че няма нужда да пътуват до САЩ, тъй като в Турция има техен дъщерен институт, наречен Анадолу Медицински Център, и лечение се предлага и там. „Моментално проверихме Анадолу Медицински Център и проф. Тунчер Сюзер, неврохирург. Бяхме изключително впечатлени от това, което прочетохме и решихме веднага да заминем за Истанбул,“ казва Бурбуче Еюби.

В Анадолу Медицински Център Бурбуче Еюби е оперирана от проф. Тунчер Сюзер. Извършва се биопсия по метода на невронавигацията и пробите са изпратени в лабораторията по патология.  В съответствие с получените резултати се избира и най-подходящото лечение.

„В Анадолу Медицински Център успяха да определят какъв е проблема. Страдах в продължение на години, без ясна диагноза. Сега вече можем да обсъждаме лечението. Толкова съм щастлива. Благодаря на всички от Анадолу Медицински Център и особено на моя хирург. Благодарение на преводача, нямахме никакъв проблем в общуването. Всички процедури бяха безупречно проведени и навреме. Това е страхотна болница“, споделя впечатления Бурбуче Еюби.