Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Бурбуче Еюби

Неврохирургия
Country: Kosovo

Бурбуче Еюби

“Това е страхотна болница“.

Родената през 1972 Бурбуче Еюби е домакиня от Косово. Със съпруга си и четирите си деца живеят в гр. Липян, Косово.

Бурбуче страда от главоболие, което се появява преди 20 години. След внезапен припадък, когато е на 16 години, тя започва да получава тежки пристъпи на главоболие, които продължават и до този момент. Еюрби казва, че с баща й са ходили при много специалисти, но не е била поставена точна диагноза. Медикаментозното лечение няма никакъв ефект. Състоянието й се влошава, припадъците и главоболията стават все по-тежки. По препоръка на техен роднина, семейството на Еюби се обръща към болница в Албания. Диагностицирана е с мозъчен тумор, който трябва спешно да се отстрани. Но семейството няма доверие в тези лекари и се връщат, без да е направена операция.

След завръщането си в Косово, семейството на Еюби проучва в интернет редица медицински центрове и неврохирурзи. Свързват с „Джон Хопкинс“ и са много изненадани от отговора, който получават. Оттам им казват, че няма нужда да пътуват до САЩ, тъй като в Турция има техен дъщерен институт, наречен Анадолу Медицински Център, и лечение се предлага и там. „Моментално проверихме Анадолу Медицински Център и проф. Тунчер Сюзер, неврохирург. Бяхме изключително впечатлени от това, което прочетохме и решихме веднага да заминем за Истанбул,“ казва Бурбуче Еюби.

В Анадолу Медицински Център Бурбуче Еюби е оперирана от проф. Тунчер Сюзер. Извършва се биопсия по метода на невронавигацията и пробите са изпратени в лабораторията по патология.  В съответствие с получените резултати се избира и най-подходящото лечение.

„В Анадолу Медицински Център успяха да определят какъв е проблема. Страдах в продължение на години, без ясна диагноза. Сега вече можем да обсъждаме лечението. Толкова съм щастлива. Благодаря на всички от Анадолу Медицински Център и особено на моя хирург. Благодарение на преводача, нямахме никакъв проблем в общуването. Всички процедури бяха безупречно проведени и навреме. Това е страхотна болница“, споделя впечатления Бурбуче Еюби.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.