Истории на пациенти - Георги Атанасов

“Изправих се пред нещо, което ме научи да оцелявам”.

Първият пациент на Анадолу Медицински Център от България, Георги Атанасов, има трагична история. Той страда от заболяване, което засяга и членовете на семейството му – рак. Братът на Георги Атанасов умира млад. Георги губи и дядо си и баща си.

Поради тази причина той живее в страх. Поставят му диагноза през 2000 година и през следващите две години той се подлага на редица операции, които не са достатъчно ефикасни, за да се подобри качеството му на живот.  Докато Атанасов се бори за оцеляването си, негов колега му предлага да посети Анадолу Медицински Център. След първата операция през 2005 година, започва лечение с кибернож.

Днес, Георги Атанасов казва, че живее щастливо и допълва: „Бях впечатлен от технологиите, но и от отношението на екипа в Анадолу Медицински Център. Това, с което се сблъсках ми напомня, че трябва да продължа да живея пълноценно“.

Атанасов казва, че вече познава болестта и не е забравил преживяното. Сега той може да спортува, да работи и твърди, че живее добре. Единственият му страх, макар и неоснователен, е евентуалният риск дъщеря му също да не се разболее от същата болест.