Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Халид Джаджим

Сърдечно-съдова хирургия
Country: Iraq

Халид Джаджим

„Все едно съм се родил повторно”.

45-годишният Халид Джаджим е пенсиониран полицай и живее в Багдад. Сериозното натоварване в професионален план се отразява на сърцето му. Преди 4 години Халид Джаджим е приет в болница с рана в ръката. Проведените изследвания показват атеросклероза. Започва лечение с медикаменти. Болниците в Багдад нямат условия за поставяне на байпас. Не след дълго, обаче, медикаментозното лечение престава да е ефикасно. Сърцето на Халид Джаджим е сериозно стресирано. Днес, Джаджим съжалява, че е продължил да пуши въпреки сърдечното си заболяване.

Тъй като състоянието на Джаджим се влошава, семейството му изпраща медицинското му досие в иракското министерство на здравеопазването. След дълго чакане получават добрата новина, че Джаджим ще бъде изпратен в Турция за операция.

„Един мой приятел беше опериран в Турция и се върна в добро здраве. Той ми разказа за отличните здравни услуги в Турция. Затова бях спокоен, когато пристигнах тук“, споделя Джаджим.

Джаджим е приет в Анадолу Медицински Център на 19 юли, а на 24 юли проф. Сертач Чичек извършва байпас операцията. След като всичко преминава успешно, 10 дни по-късно, Джаджим Джаджим е изписан от болницата, за да се прибере в родината си.

„Дължа възстановяването си на проф. Сертач Чичек. Късметлия съм, че бях негов пациент. Вече мога да се върна към нормалното си ежедневие. Все едно съм се родил отново. Искам да благодаря и на медицинските сестри и на преводачите. Те ми правиха компания през цялото време. Трудно е да си представи човек, че може да съществува такава болница. Несравнима е по отношение на грижи и внимание. Със сигурност ще препоръчам Анадолу Медицински Център“, споделя Джаджим.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.