Истории на пациенти - Халид Джаджим

„Все едно съм се родил повторно”.

45-годишният Халид Джаджим е пенсиониран полицай и живее в Багдад. Сериозното натоварване в професионален план се отразява на сърцето му. Преди 4 години Халид Джаджим е приет в болница с рана в ръката. Проведените изследвания показват атеросклероза. Започва лечение с медикаменти. Болниците в Багдад нямат условия за поставяне на байпас. Не след дълго, обаче, медикаментозното лечение престава да е ефикасно. Сърцето на Халид Джаджим е сериозно стресирано. Днес, Джаджим съжалява, че е продължил да пуши въпреки сърдечното си заболяване.

Тъй като състоянието на Джаджим се влошава, семейството му изпраща медицинското му досие в иракското министерство на здравеопазването. След дълго чакане получават добрата новина, че Джаджим ще бъде изпратен в Турция за операция.

„Един мой приятел беше опериран в Турция и се върна в добро здраве. Той ми разказа за отличните здравни услуги в Турция. Затова бях спокоен, когато пристигнах тук“, споделя Джаджим.

Джаджим е приет в Анадолу Медицински Център на 19 юли, а на 24 юли проф. Сертач Чичек извършва байпас операцията. След като всичко преминава успешно, 10 дни по-късно, Джаджим Джаджим е изписан от болницата, за да се прибере в родината си.

„Дължа възстановяването си на проф. Сертач Чичек. Късметлия съм, че бях негов пациент. Вече мога да се върна към нормалното си ежедневие. Все едно съм се родил отново. Искам да благодаря и на медицинските сестри и на преводачите. Те ми правиха компания през цялото време. Трудно е да си представи човек, че може да съществува такава болница. Несравнима е по отношение на грижи и внимание. Със сигурност ще препоръчам Анадолу Медицински Център“, споделя Джаджим.