Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Йорданка Пешева

Кибернож
Country: Bulgaria

Йорданка Пешева

Ако бях направила операцията тук, щях завинаги да съм забравила за проблема.

В продължение на две десетилетия Йорданка Пешева от Велико Търново е лекувана в България от множествена склероза – нелечимо заболяване с неясен изход.

Въпреки резултатите от две изследвания с ядрено-магнитен резонанс, които показват малформация в малкия мозък, жената продължава да бъде лекувана с урбазон.

На по-късен етап от живота си жената претърпява спешна операция в България, защото се намира лекар, който отсича, че тя има каверном в малкия мозък и трябва да се предприемат съответните мерки. След хирургичната интервенция, обаче, Йорданка не се чувства добре – не може да пази равновесие, трудно координира движенията си, ходи с придружител. Докторът я информира, че са я почистили, но тъй като не са успели да премахнат всичко, защото е до мозъчния ствол, препоръчва лечение с кибернож в Турция.

Чрез свои познати Йорданка Пешева се свързва с Анадолу Медицински Център. След преглед неврохирургът, който я преглежда, казва на Йорданка, че лекарите в България са я отворили, срязали са кръвоносен съд и са я затворили като въобще не са стигнали до кавернома.  „Има Господ, че си жива“, били думите му. „Ако бях направила операцията тук, вече щях завинаги да съм забравила за проблема. Подобни операции в истанбулската клиника се правят чрез робот, който много прецизно достига до мястото“, казва Йорданка.

Лекарите потвърждават диагнозата – малформация в малкия мозък, но също така става ясно, че жената има 2 образувания – едното до ствола, а другото по-близо, в дясното мозъчно краче.

Проф. д-р Кайъхан Енгин, радиолог, назначава процедури с кибернож с цел да се намали риска от кървене. „Последният ми преглед, май 2014, показа, че каверномът не е кървял, но за по-траен резултат може да се говори след три години. Дотогава жената ще ходи на контролни прегледи на всеки шест месеца.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.