Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Камелия Аврамова

Онкология
Country: Bulgaria

Камелия Аврамова

“Всичко е перфектно организирано”.

Камелия Аврамова, с рак на матката, с радост споделя своята история, защото резултатът от лечението, приложено й от проф. д-р Недждет Юскент, е изцяло положителен. Камелия отбелязва, че няма думи, с които да изрази радостта си и споделя, че скоро ще се върне в Анадолу Медицинския Център за контролни прегледи.

През 2009 година 49-годишната Камелия отива на гинеколог, защото внезапно менстуалният й цикъл се възобновява. Резултатите от изследванията показват рак на матката и лекарят й препоръчва да се подложи на операция. През декември 2009 година жената е оперирана, а два месеца по-късно лекарите откриват метастази.

В онкологичната болница лекарите се колебаят дали да я подложат на химиотерапия или лъчетерапия и тогава Камелия Аврамова взима решение да се обърне към Анадолу Медицински Център. Ето как тя описва историята си: „Лекуващият ми лекар в България ми предложи да потърся мнение от специалистите в Анадолу Медицински Център. Научих каквото можах от информацията, поместена в техния уебсайт и се обадих в болницата, за да попитам какъв е редът и какво трябва да направя за да отида при тях. Изпратих резултатите си в Анадолу Медицински Център и оттам ми се обадиха за допълнителна информация“.

Лекарите откриват метастази в черния дроб и лимфните възли в коремната област и назначават лечение с три сесии химиотерапия, която е проведена от проф. д-р Недждет Юскент.

Камелия не може да опише радостта си, когато компютърната томография, направена след химиотерапията, показва 100% изчистване на метастазите.

“Чувствам се страхотно. Мисля, че бях невероятна късметлийка. Чувствам се много добре и никой не може да повярва, че съм имала рак.  Майка ми и до днес не знае, че съм имала рак. Благодарна съм на лекарите, медицинските сестри, преводача, че бяха до мен през цялото време на лечението. Всичко е перфектно организирано и дори нямах усещането, че съм в болница. Надявам се един ден и в България да имаме такава болница”, споделя Камелия.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.