Истории на пациенти - Камелия Аврамова

“Всичко е перфектно организирано”.

Камелия Аврамова, с рак на матката, с радост споделя своята история, защото резултатът от лечението, приложено й от проф. д-р Недждет Юскент, е изцяло положителен. Камелия отбелязва, че няма думи, с които да изрази радостта си и споделя, че скоро ще се върне в Анадолу Медицинския Център за контролни прегледи.

През 2009 година 49-годишната Камелия отива на гинеколог, защото внезапно менстуалният й цикъл се възобновява. Резултатите от изследванията показват рак на матката и лекарят й препоръчва да се подложи на операция. През декември 2009 година жената е оперирана, а два месеца по-късно лекарите откриват метастази.

В онкологичната болница лекарите се колебаят дали да я подложат на химиотерапия или лъчетерапия и тогава Камелия Аврамова взима решение да се обърне към Анадолу Медицински Център. Ето как тя описва историята си: „Лекуващият ми лекар в България ми предложи да потърся мнение от специалистите в Анадолу Медицински Център. Научих каквото можах от информацията, поместена в техния уебсайт и се обадих в болницата, за да попитам какъв е редът и какво трябва да направя за да отида при тях. Изпратих резултатите си в Анадолу Медицински Център и оттам ми се обадиха за допълнителна информация“.

Лекарите откриват метастази в черния дроб и лимфните възли в коремната област и назначават лечение с три сесии химиотерапия, която е проведена от проф. д-р Недждет Юскент.

Камелия не може да опише радостта си, когато компютърната томография, направена след химиотерапията, показва 100% изчистване на метастазите.

“Чувствам се страхотно. Мисля, че бях невероятна късметлийка. Чувствам се много добре и никой не може да повярва, че съм имала рак.  Майка ми и до днес не знае, че съм имала рак. Благодарна съм на лекарите, медицинските сестри, преводача, че бяха до мен през цялото време на лечението. Всичко е перфектно организирано и дори нямах усещането, че съм в болница. Надявам се един ден и в България да имаме такава болница”, споделя Камелия.