Истории на пациенти - Милена Чамева

“Бих избрала Анадолу медицински център и за по-леки случаи“.

Милена Чамева има бързо нарастваща киста на яйчника, за която й казват, че не може да се оперира. Но лекарите от Анадолу Медицински Център успяват да я излекуват с лапароскопска операция.

Милена Чамева е 38-годишна майка. Преди 16 години е диагностицирана с киста на яйчника в напреднал стадий. Докато работи като стюардеса в Кипър, тя внезапно се разболява и е оперирана по спешност. След операцията й казват, че кистата е отстранена. Но връщайки се в България и след преглед при гинеколог научава, че заедно с кистата е отстранен и яйчникът й.

Оплакванията и болките, обаче, не спрат и младата майка отново се преглежда при гинеколог. Установява се, че кисти са се появили в десния яйчник и на мястото на отстранения яйчник. Препоръчват й втора операция. Отстранена е кистата от десния яйчник, но другата киста е отстранена частично, поради висок риск. Остатъчната киста е вързана, за да се предотврати развитието й. Въпреки това, тя нараства бързо, а гинекологът заявява, че кистата е с висок оперативен риск и не може да се отстрани.

Въпреки мнението на своя гинеколог, Милена не губи надежда и решава да се обърне към Анадолу Медицински Център.

Представителят на Анадолу Медицински Център в България – Мустафа Мехмедов, насочва Милена към доц. д-р Фатих Гючер, специалист по акушерство и гинекология.

“Преди да дойда в Турция бях отчаяна. Въпреки, че ми бяха казали, че няма как да се излекува кистата ми, гинекологът Фатих Гючер ме увери, че ще направи всичко възможно да отстрани кистата. Бях подложена на трета операция. Беше трудна и високо рискова операция, но всичко мина успешно. След нея нямах никакви постоперативни болки. Чувствах се много по-добре отколкото след предишните две операции”.

Милена изказва благодарности към целия медицински персонал, които са посветили вниманието си на нейния случай.

“Ако можех, бих идвала тук при всяко оплакване. Препоръчвам на всеки да се обърне без колебание към Анадолу Медицински Център. Не трябва да се губи надежда дори и при най-тежките случаи, преди да бъдат прегледани тук. Скоро ще доведа тук и дъщеря си. Това показва колко съм доволна и колко е голямо доверието ми към лекарите в тази болница”, казва Милена.

“Предложихме на Милена лапароскопска операция. Всъщност, лапароскопията беше труден подход, тъй като тя вече имаше направени две операции. Но това си оставаше най-подходящия метод за нея. Изписахме я на другия ден след операцията, без каквито и да е усложнения. Най-голямото ни предимство е опита и познанията при провеждането на такива сложни гинекологични операции. Ето защо, пациентите трябва внимателно да подбират гинеколога и болницата, в която ще се лекуват”, казва доц. д-р Фатих Гючер.