Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Милена Чамева

Gynecology
Country: Bulgaria

Милена Чамева

“Бих избрала Анадолу медицински център и за по-леки случаи“.

Милена Чамева има бързо нарастваща киста на яйчника, за която й казват, че не може да се оперира. Но лекарите от Анадолу Медицински Център успяват да я излекуват с лапароскопска операция.

Милена Чамева е 38-годишна майка. Преди 16 години е диагностицирана с киста на яйчника в напреднал стадий. Докато работи като стюардеса в Кипър, тя внезапно се разболява и е оперирана по спешност. След операцията й казват, че кистата е отстранена. Но връщайки се в България и след преглед при гинеколог научава, че заедно с кистата е отстранен и яйчникът й.

Оплакванията и болките, обаче, не спрат и младата майка отново се преглежда при гинеколог. Установява се, че кисти са се появили в десния яйчник и на мястото на отстранения яйчник. Препоръчват й втора операция. Отстранена е кистата от десния яйчник, но другата киста е отстранена частично, поради висок риск. Остатъчната киста е вързана, за да се предотврати развитието й. Въпреки това, тя нараства бързо, а гинекологът заявява, че кистата е с висок оперативен риск и не може да се отстрани.

Въпреки мнението на своя гинеколог, Милена не губи надежда и решава да се обърне към Анадолу Медицински Център.

Представителят на Анадолу Медицински Център в България – Мустафа Мехмедов, насочва Милена към доц. д-р Фатих Гючер, специалист по акушерство и гинекология.

“Преди да дойда в Турция бях отчаяна. Въпреки, че ми бяха казали, че няма как да се излекува кистата ми, гинекологът Фатих Гючер ме увери, че ще направи всичко възможно да отстрани кистата. Бях подложена на трета операция. Беше трудна и високо рискова операция, но всичко мина успешно. След нея нямах никакви постоперативни болки. Чувствах се много по-добре отколкото след предишните две операции”.

Милена изказва благодарности към целия медицински персонал, които са посветили вниманието си на нейния случай.

“Ако можех, бих идвала тук при всяко оплакване. Препоръчвам на всеки да се обърне без колебание към Анадолу Медицински Център. Не трябва да се губи надежда дори и при най-тежките случаи, преди да бъдат прегледани тук. Скоро ще доведа тук и дъщеря си. Това показва колко съм доволна и колко е голямо доверието ми към лекарите в тази болница”, казва Милена.

“Предложихме на Милена лапароскопска операция. Всъщност, лапароскопията беше труден подход, тъй като тя вече имаше направени две операции. Но това си оставаше най-подходящия метод за нея. Изписахме я на другия ден след операцията, без каквито и да е усложнения. Най-голямото ни предимство е опита и познанията при провеждането на такива сложни гинекологични операции. Ето защо, пациентите трябва внимателно да подбират гинеколога и болницата, в която ще се лекуват”, казва доц. д-р Фатих Гючер.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.