Истории на пациенти - Никола Ботев

„Досега никога не съм се чувствал толкова сигурен, че всичко е наред“.

Никола Ботев е млад човек, на 22 години от Плевен, когато се сблъсква с най-коварната болест на света – рака. През 2014 г. лекарите в България определят буцата, която има на рамото, като липом или фибром, но след първата операция се разбира, че диагнозата не е това. Следват още 2 операции, след които състоянието на Никола е определено – инфламаторен миофибробластен тумор.

По препоръка на приятел плевенчанинът проучва нещата и заминава за Анадолу Медицински център. За да има успех лечението медицинският екип, назначен по неговия случай, определя операция на белия дроб – Никола получава метастази, тъй като лекарите в България не почистват добре мястото, както и нова операция на рамото поради редидив.

„Досега никога не съм се чувствал толкова сигурен, че всичко е наред. В България всеки път се съмняват, че нещо е останало – или в рамото, или за метастаза. Но тук надеждата е друга и по-силна. Надявам се, че след лъчетерапията и химиотерапията, всичко ще приключи“.

Медицинския екип, който се заема със случая на Никола Ботев, са проф. Каан Ерлер, проф. Алтан Кър, проф. Кайъхан Енгин и доц. д-р Йешим Йълдъръм.