Истории на пациенти - Павлина Боева

“Увереността, която ми вдъхнаха, беше част от лечението”.

Павлина Боева живее във Варна. Докато се обследва сама, тя открива бучка в лявата си гърда. Тъй като е бременна, не може да се подложи на изследвания и лечение. “За мен на първо място беше детето, защото родих на 39 години. Поради това и не се погрижих за себе си и отидох на преглед едва година по-късно. След изследванията се оказа, че имам рак на гърдата. Подложих се на операция и химиотерапия в България, но година по-късно си открих друга бучка. Този път веднага отидох на лекар и отново бях оперирана. Лекарите запазиха гърдите ми след операцията. Може да звучи лесно, но това ме засегна дълбоко. Имах малка дъщеря и трябваше да се грижа за себе си и за нея. Бях уплашена и на ръба на лудостта. През 2005 г. лекарят ми откри още една бучка и този път изгубих гърдата си “, разказва Павлина.

През 2009 г. лекарите откриват метастази в костите и гърдите.

“Бях певица дълги години и бях пътувала по целия свят. Винаги съм се стремяла да съм щастлива, но това, с което се сблъсках ме превърна в човек, лишен от надежда. Не можех да спя и не исках вече да говоря и да споделям нищо с никого. Започнах да проучвам нещата и осъзнах, че в България няма какво да се направи за заболяването ми и се свързах с Анадолу Медицински Център”.

След пристигането на Павлина в Анадолу Медицински Център, лекарите решават да я третират с кибернож и после й правят серия изследвания.

“Докато правех проучванията си, осъзнах, че трябва да отида в Турция, а след като пристигнах тук се убедих, че съм на правилното място“, казва Павлина и допълва: „Вече се чувствам чудесно. Приносът  на екипа от Анадолу Медицински Център за сегашното ми състояние е огромен. Всички ме подкрепяха по най-различни начини и продължават да го правят. Хората от Анадолу Медицински Център са внимателни и ме заредиха с много положителна енергия. Увереността, която ми вдъхнаха беше част от лечението”.