Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Павлина Боева

Онкология
Country: Bulgaria

Павлина Боева

“Увереността, която ми вдъхнаха, беше част от лечението”.

Павлина Боева живее във Варна. Докато се обследва сама, тя открива бучка в лявата си гърда. Тъй като е бременна, не може да се подложи на изследвания и лечение. “За мен на първо място беше детето, защото родих на 39 години. Поради това и не се погрижих за себе си и отидох на преглед едва година по-късно. След изследванията се оказа, че имам рак на гърдата. Подложих се на операция и химиотерапия в България, но година по-късно си открих друга бучка. Този път веднага отидох на лекар и отново бях оперирана. Лекарите запазиха гърдите ми след операцията. Може да звучи лесно, но това ме засегна дълбоко. Имах малка дъщеря и трябваше да се грижа за себе си и за нея. Бях уплашена и на ръба на лудостта. През 2005 г. лекарят ми откри още една бучка и този път изгубих гърдата си “, разказва Павлина.

През 2009 г. лекарите откриват метастази в костите и гърдите.

“Бях певица дълги години и бях пътувала по целия свят. Винаги съм се стремяла да съм щастлива, но това, с което се сблъсках ме превърна в човек, лишен от надежда. Не можех да спя и не исках вече да говоря и да споделям нищо с никого. Започнах да проучвам нещата и осъзнах, че в България няма какво да се направи за заболяването ми и се свързах с Анадолу Медицински Център”.

След пристигането на Павлина в Анадолу Медицински Център, лекарите решават да я третират с кибернож и после й правят серия изследвания.

“Докато правех проучванията си, осъзнах, че трябва да отида в Турция, а след като пристигнах тук се убедих, че съм на правилното място“, казва Павлина и допълва: „Вече се чувствам чудесно. Приносът  на екипа от Анадолу Медицински Център за сегашното ми състояние е огромен. Всички ме подкрепяха по най-различни начини и продължават да го правят. Хората от Анадолу Медицински Център са внимателни и ме заредиха с много положителна енергия. Увереността, която ми вдъхнаха беше част от лечението”.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.