Истории на пациенти - Стейси и Андрю Денслиз

От САЩ до Анадолу Медицински Център за ин витро оплождане.

Стейси и Андрю Денслиз са млада двойка американци, които работят с умствено изостанали деца. И двамата обичат децата и силно желаят да имат свое дете. За съжаление, обаче, в продължение на година и половина усилията им са напразни. През март 2009 г. решават да отидат на лекар. След поредица прегледи и изследвания лекарят стига до заключение, че трябва да се насочат към ин витро процедури. „Но тези процедури струват невероятно много пари в САЩ“, казва семейство Денслиз. „За нас беше напълно невъзможно да си ги позволим“.

Двамата започват да търсят алтернативи в чужбина. Андрю Денслиз ни разказа как са търсили чрез интернет, ежедневници, списания и всички други канали, за да откият най-добрият за тях медицински център. Тогава попаднали на статия за ин витро процедурите в Анадолу Медицински Център. Били много впечатлени от прочетеното и се свързали с отдела за обслужване на чуждестранни пациенти към болницата. Само след седмица на кореспонденция двамата предприемат пътуване до  Турция. Семейството не може да скрие вълнението си, тъй като това е първото им пътуване в чужбина.

Процедурите минават под надзора на проф. Айдън Аръчъ. Андрю Денслиз споделя, че първото им впечатление било, че персоналът в болницата е много сърдечен, отнася се с разбиране и търпение към пациентите.

„Наистина се радваме, че дойдохме в Анадолу Медицински Център. Избрахме този център измежду много други и дойдохме от другия край на света. Беше доста рисковано. Но не останахме разочаровани. Нашият лекар, проф. Айдън Аръчъ, ни подкрепяше във всяко отношение и ни утешаваше, когато това беше необходимо. Той е перфектен. Никога не ни се наложи да чакаме за процедурите, всички работеха прецизно. Процедурите бяха успешни. Много сме щастливи. Ще се върнем в Анадолу Медицински Център и за второто си дете“, споделят Стейси и АндрюДенслиз за впечатленията си от посещението в Анадолу Медицински Център.