Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Светлана Килявкова

Трансплантация
Country: Bulgaria

Светлана Килявкова

Избирам Зафер Гюлбаш. Това е човекът, който ми спаси живота.

Светлана Килявкова е на 24 години, от Смолян. Преди четири години разбира, че е болна от левкемия. Заедно с родителите си започва незабавна борба с тежката и коварна болест. В продължение на две години и половина Светлана прави ежемесечна химиотерапия в България докато един ден лекарите не установяват, че има и образувание в главата. Междувременно младото момиче става трудно подвижно, започва да не вижда, да не чува, дори не може да спи.

Постъпва по спешност в Анадолу Медицински Център през април 2013 г. за лечение с химиотерапия, кибернож и трансплантация на стволови клетки от донор, осигурен от техния център по трансплантации.

„Откараха ме в Медицинския Център и оттам нататък всичко беше все едно съм в Рая. Проф. Зафер Гюлбаш ми постави лекарство, което от първия път ме вкара в ремисия. И си казах – избирам Зафер Гюлбаш“!

В момента, в който Светлана Килявкова влиза в ремисия, Центърът по трансплантации в многопрофилната болница започва да търси донор за стволови клетки. Само за няколко часа откриват донор от Германия с 90% съвместимост.

„Спомням си как лекарите влязоха в стаята, държейки един пакет. Животът ми в един пакет! Преляха ми го през катетър, който ми бяха поставили още в България. 330 мл. – това е животът ми! Изтекоха за 3 часа. Докато преливаха стволовите клетки, през цялото време си представях, че това са жълти и сини пеперуди, които кацат и убиват всички болни клетки в мен“, спомня си Светлана.

Миналата година проф. Зафер Гюлбаш организира празненство по случай 600-та си алогенна трансплантация. Светлана е първата българка в Анадолу Медицински Център, на която е направена такава трансплантация и професорът кани младото момиче да изнесе реч на тържеството. „Това е човекът, който ми спаси живота – как да му откажа! Отидох и видях колко много хора е спасил този човек“.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.