Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Татяна Сталева

Неврохирургия
Country: Bulgaria

Татяна Сталева

Казвам се Татяна Сталева, на 31 години, от  България.

В началото на месец юли 2015 година изживях истински шок, след като случайно  ми бе открит голям тумор на гръбначния стълб. Лекарите в България заключиха, че единственото решение е продължителна и комплексна операция с много неизвестни. След първоначалния шок, реших да потърся второ мнение от високо квалифицираните лекари в Турция. Така започна срещата ми с невероятните специалисти в Анадолу Медицински Център.

Още преди заминаването ми от България имах изготвена програма, включваща нужните изследвания и контролни прегледи. При пристигането ми в болницата ме посрещна усмихната преводачка, която ме съпровождаше навсякъде. Впечатление ми направи приятната и спокойна обстановка, непривична за повечето болнични заведения и приветливия персонал. Специалистите, с които имах консултации бяха неврохирурга доц. д-р Ахмет Хилми Кая  и уролога проф. д-р Джемил Уйгур. Силно впечатление прави спокойствието, което вдъхват благодарение на дългогодишния си опит и голям професионализъм. Подробно ми обясниха всичко за сложната операция като единствен изход за мен. Уговорихме дата и две седмици по-късно отново пътувах към Истанбул за решителната крачка.

Ако кажа, че не изпитвах страх, ще излъжа – имаше много неизвестни неща, които можеха да се объркат. Преди да вляза в операционната зала бях посетена от двамата хирурзи, които ме запознаха още веднъж с възможните сценарии, но поискаха от мен да се успокоя и доверя, гарантирайки ми, че ще дадат 100% от себе си. Шестчасовата операция бе проведена под ръководстото на доц. д-р Кая.

Следващото, което помня е събуждането ми от упойка в интензивното отделение, където веднага разбрах от близките си, че всичко е минало напълно успешно. Веднага след края на операцията доц. д-р Кая лично ги е уведомил, че са извадили целия тумор, че няма никакви усложнения. Няколко часа по-късно бях посетена и от двамата лекари, които ме увериха ,че всичко е минало по най-добрия възможен начин. И наистина имайки предвид сложността на интервенцията, включваща операция на гръбначен стълб и страничен коремен разрез, след по-малко от 24 часа аз бях извадена от интензивното отделението и вдигната на крака, без какъвто и да е двигателен дефицит. Няколко дни по-късно излезе и патологичния анлиз, който за най-голямо мое щастие показа, че туморът е доброкачествен и няма нужда от допълнителна терапия. Седмица по-късно бях със свалени клипси, свободно движеща се и напълно пълноценна, уверена, че всичко вече е зад гърба ми.

Искам още веднъж да изкажа благодарността си на целия екип на Анадолу Медицински Център: на сестрите в неврологично отделение, които се грижиха денонощно за здравето и комфорта ми, на проф. д-р Уйгур, че спаси бъбрека ми и най-вече на доц. д-р Ахмет Хълми Кая, благодарение на който движението ми е непокътнато и мога да продължа живота си пълноценно.

С благодарности: Татяна Сталева

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.