Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Виктор Цветков

Трубийм
Country: Bulgaria

Виктор Цветков

„Лекарите в Медицинския Център знаят как да се отнасят с пациента“.

Виктор Цветков е едва 4-годишен когато се установява заболяването му – туморно образувание, което засяга и двете очи.

След направена операция в България туморът, с размери 6 на 6 см., е изрязан наполовина. Ако бяха отстранили целия тумор, Виктор щеше да загуби зрението си напълно – с едното око е сляп, а при другото зрението е 15 %. Борбата е да се запази съществуващото зрение.

Виктор Цветков постъпва за лечение в Анадолу Медицински Център, където лекарите прилагат терапия с Трубийм. В резултат образуванието се свива до 1,8 см. „Така или иначе е трябвало да се направи операцията, но ако бяхме отишли по-рано в истанбулската клиника, лекарите щяха да запазят повече от зрението. Благодарна съм на екипа и най-вече на лекуващия лекар – проф. д-р Кайъхан Енгин“, споделя майка му Таня.

Семейството продължава да води Виктор на прегледи, вече веднъж годишно, и освен ядрено-магнитен резонанс, на момчето му вливат и контрастно вещество, с което следят дали има оцветяване на мозъка. Ако има, това означава, че туморът има развитие. За щастие, при Виктор Цветков това не се наблюдава.

Лекарите от многопрофилната болница казват, че в пубертета има шанс Виктор да възстанови част от очните клетки. И семейството живее с тази надежда – скоро да бъде разработен метод за присаждане на клетки. В Америка е създаден такъв, но тестването продължава.

„Лекарите в Медицинския Център са начетени хора. Знаят как да се отнасят с пациента. Предимство е и модерната апаратура“, обобщава Таня.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.