Истории на пациенти - Виктор Симонов Цветков

“Доверието, което имахме в Анадолу Медицински Център, се превърна в надежда”.

Виктор отваря сините си очи, за да види ясно заобикалящия го свят.  Майка му – Таня Цветкова, стои близо до него и се опитва да му опише всичко, което той не може да види. Няма как да не се впечатлите от неговата история. Той не е навършил още пет годинки, когато е диагностициран с тумор в окото. Виктор е напълно сляп с едното око, а при другото зрението е само 10%. Семейството му се бори да запази съществуващото зрение.

През 2009 година, един дребен инцидент става повод да научат тежката истина. Един ден, докато Таня реже ноктите на детето, малко парченце попада в окото му. Когато отиват в отделението за спешна помощ Таня научава нещо неочаквано. Виктор има 6-сантиметрово туморно образувание в окото. До този момент никой не подозира наличието на тумор.

“Виктор е много умно и тихо дете. Не бяхме забелязали нищо, всичко ни изглеждаше нормално. Не можехме да повярваме, когато ни казаха, че има тумор и трябва да се действа бързо. Лекарите го отведоха спешно в операционната. Част от тумора беше изваден, но зрението беше увредено и след това Виктор беше почти напълно сляп”, разказва Таня.

Бизнесмен, който също се е лекувал в Анадолу Медицински Център, решава да помогне на семейството.

“Виктор се нуждаеше от лъчетерапия, но лекарите в България не можеха да гарантират нищо и нямахме друг избор освен да приемем тази помощ. Анадолу Медицински Център беше нашата надежда. Направиха на Виктор магнитен резонанс и лекарят каза, че той се нуждае от лъчетерапия. За нас беше истински шок, когато разбрахме, че Виктор е сляп. Почувствах се ужасно”, продължава разказа си Таня.

Въпреки това, семейството не губи надежда. Виктор е лекуван от проф. д-р Кайахън Енгин в Анадолу Медицински Център и лечението с лъчетерапия продължава.

Семейство Цветкови се надяват, че Виктор ще живее пълноценно. Тази надежда те са поверили на лекарите в Анадолу Медицински Център.