Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Виктор Симонов Цветков

Онкология
Country: Bulgaria

Виктор Симонов Цветков

“Доверието, което имахме в Анадолу Медицински Център, се превърна в надежда”.

Виктор отваря сините си очи, за да види ясно заобикалящия го свят.  Майка му – Таня Цветкова, стои близо до него и се опитва да му опише всичко, което той не може да види. Няма как да не се впечатлите от неговата история. Той не е навършил още пет годинки, когато е диагностициран с тумор в окото. Виктор е напълно сляп с едното око, а при другото зрението е само 10%. Семейството му се бори да запази съществуващото зрение.

През 2009 година, един дребен инцидент става повод да научат тежката истина. Един ден, докато Таня реже ноктите на детето, малко парченце попада в окото му. Когато отиват в отделението за спешна помощ Таня научава нещо неочаквано. Виктор има 6-сантиметрово туморно образувание в окото. До този момент никой не подозира наличието на тумор.

“Виктор е много умно и тихо дете. Не бяхме забелязали нищо, всичко ни изглеждаше нормално. Не можехме да повярваме, когато ни казаха, че има тумор и трябва да се действа бързо. Лекарите го отведоха спешно в операционната. Част от тумора беше изваден, но зрението беше увредено и след това Виктор беше почти напълно сляп”, разказва Таня.

Бизнесмен, който също се е лекувал в Анадолу Медицински Център, решава да помогне на семейството.

“Виктор се нуждаеше от лъчетерапия, но лекарите в България не можеха да гарантират нищо и нямахме друг избор освен да приемем тази помощ. Анадолу Медицински Център беше нашата надежда. Направиха на Виктор магнитен резонанс и лекарят каза, че той се нуждае от лъчетерапия. За нас беше истински шок, когато разбрахме, че Виктор е сляп. Почувствах се ужасно”, продължава разказа си Таня.

Въпреки това, семейството не губи надежда. Виктор е лекуван от проф. д-р Кайахън Енгин в Анадолу Медицински Център и лечението с лъчетерапия продължава.

Семейство Цветкови се надяват, че Виктор ще живее пълноценно. Тази надежда те са поверили на лекарите в Анадолу Медицински Център.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.