Истории на пациенти - Ясир Ати Ханаш

„Професионализъм и внимание към детайлите“.

58-годишният Ясир Ати Ханаш живее в Багдад, Ирак. В продължение на 40 години той е пушил по 40 цигари на ден. През 2008 г., Ясир получава инфаркт. Той се нуждае от хирургично лечение, но лошата технологична инфраструктура и остарялото оборудване не позволяват той да бъде опериран в Багдад. Подлага се на медикаментозно лечение.

Последната ангиография, обаче, показва влошаване на състоянието и Ясир Ати подава документи в иракското министерство на здравеопазването. Не след дълго, с радост Ясир научава, че е одобрен и ще пътува до Истанбул за операция в Анадолу Медицински Център.

Ханаш знае за Анадолу Медицински Център и високото ниво на здравни услуги в Турция от своя лекуващ лекар в Багдад. Ето защо, напълно спокоен той предприема пътуването си до Турция. „Качих се на самолета без никакви притеснения. Знаех, че ще се върна у дома излекуван“, припомня си днес Ханаш.

Ханаш е приет в Анадолу Медицински Център на 16 юли, а на 18 юли му се поставя байпас от проф. Сертач Чичек.

Ханеш се възстановява след успешната операция и днес се чувства много добре.

„Нямаше никакъв проблем в комуникацията между мен и проф. Сертач Чичек. Споделих с него всички свои тревоги и опасения, а той направи всичко възможно да отговори на въпросите ми. Това ме накара да почувствам облекчение. Знаех, че съм попаднал на правилното място. Целият медицински екип беше много мил и любезен. Бях поразен от професионализма и вниманието към детайлите, които проявяваше целият болничен персонал. Още повече, че нямаше езикова бариера и не се чувствах изолиран. Преводачите бяха с нас през целия ми престой. Това ми даде възможност да се уверя колко общи неща има между Турция и Ирак“, споделя впечатленията си Ясир Ати Ханаш от лечението му в Анадолу Медицински Център.

След като се завърна у дома, Ясир Ати Ханаш, заяви, че следващия път ще отиде в Турция, за да посети Истанбул като турист.