Истории на пациенти

Сподели [social_share/]
Пациентските случаи

Ясир Ати Ханаш

Сърдечно-съдова хирургия
Country: Iraq

Ясир Ати Ханаш

„Професионализъм и внимание към детайлите“.

58-годишният Ясир Ати Ханаш живее в Багдад, Ирак. В продължение на 40 години той е пушил по 40 цигари на ден. През 2008 г., Ясир получава инфаркт. Той се нуждае от хирургично лечение, но лошата технологична инфраструктура и остарялото оборудване не позволяват той да бъде опериран в Багдад. Подлага се на медикаментозно лечение.

Последната ангиография, обаче, показва влошаване на състоянието и Ясир Ати подава документи в иракското министерство на здравеопазването. Не след дълго, с радост Ясир научава, че е одобрен и ще пътува до Истанбул за операция в Анадолу Медицински Център.

Ханаш знае за Анадолу Медицински Център и високото ниво на здравни услуги в Турция от своя лекуващ лекар в Багдад. Ето защо, напълно спокоен той предприема пътуването си до Турция. „Качих се на самолета без никакви притеснения. Знаех, че ще се върна у дома излекуван“, припомня си днес Ханаш.

Ханаш е приет в Анадолу Медицински Център на 16 юли, а на 18 юли му се поставя байпас от проф. Сертач Чичек.

Ханеш се възстановява след успешната операция и днес се чувства много добре.

„Нямаше никакъв проблем в комуникацията между мен и проф. Сертач Чичек. Споделих с него всички свои тревоги и опасения, а той направи всичко възможно да отговори на въпросите ми. Това ме накара да почувствам облекчение. Знаех, че съм попаднал на правилното място. Целият медицински екип беше много мил и любезен. Бях поразен от професионализма и вниманието към детайлите, които проявяваше целият болничен персонал. Още повече, че нямаше езикова бариера и не се чувствах изолиран. Преводачите бяха с нас през целия ми престой. Това ми даде възможност да се уверя колко общи неща има между Турция и Ирак“, споделя впечатленията си Ясир Ати Ханаш от лечението му в Анадолу Медицински Център.

След като се завърна у дома, Ясир Ати Ханаш, заяви, че следващия път ще отиде в Турция, за да посети Истанбул като турист.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.