Бюлетин

Сподели [social_share/]

Брой 2 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

бюлетин-здраве

В брой 2 на Бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център четете:

Втори брой набюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център е посветен на гинекологичната онкология. Представяме видовете гинекологичен рак, кои жени са в риск, ранното диагностициране, методите на лечение. Втората ни тема е сърдечната недостатъчност – същност, симптоми и методи на лечение. В този информационен бюетин ще намерите информация за технологията IMRT, използвана в областта на лъчетерапията и считана за оръжие в борбата с рака. С помощта на този метод раковите клетки получават максимална доза радиация, докато за околните тъкани дозата е минимална и щадяща.

В брой 2 на Бюлетин “Здраве” още: 

  • За ранно диагностициране на рак редовен гинекологичен преглед
  • Синдромът на поликистозните яйчници
  • Вродените сърдечни болести при бебетата се разпознават и лекуват

И други теми и мнения за вашето здраве.

Световният ден на здравето е 7 април. Какво знаеш за храната, която ползваш ежедневно? Какво се случва с нея още във фермата и как достига тя до твоята чиния?! Доставките на храни са все                       по-глобализирани и в резултат на това непрекъснато възникват нови и нови заплахи. Храни, които съдържат вредни бактерии вируси, паразити или химични вещества, са отговорни за над 200 заболя-вания, вариращи от диария до рак. Според Световната здравна
организация (WHO, http://www.who.int) с опасни храни е свързана смъртта на около 2 милиона души годишно!

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.