Брой 7 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

Намери доктор

Брой 7 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

Брой 7 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център | Anadolu Medical Center

бюлетин-здраве

Брой 7 на Бюлетин “Здраве” на Анадолу Медицински Център чете:

Горещата новина в Брой 7 на бюлетин “Здраве” е новия СТС-метод. Анализът на циркулиращите туморни клетки (CTC – circulating tumor cells) в кръвта е ефективна, минимално инвазивна опция за диагностициране и проследяване на рак. Анадолу Медицински Център пръв на Балканите внедри революционната технология за скрининг на рака, наречена СТС-метод. Отделението по диагностика разполага с апаратурата, призната от списание The Scientist в Топ 10 иновации за 2015 г. Представяме и някои от основните методи, прилагани при рак на простатата.

Ракът на простатата е най-често срещаното злокачествено заболяване и представлява 9% от  смъртните случаи от раковите заболявания при мъжете. Диагностицирането на заболяването в ранен стадий дава възможност то да бъде напълно излекувано. Ако не се диагностицира навреме и не се приложи подходящото лечение, заболяването може
да има фатален изход.

Световен ден за борба с рака е 4 феврури, откриването, лечението и превенцията на раковите заболявания. Според Световната здравна организация ракът е причинил смъртта на 7.6 милиона души през 2008 г. Една трета от тях биха могли да бъдат предотвратени с по-добра превенция, ранна диагноза и лечение. На всеки 100 души, които се разболяват от рак, 30 биха могли да се спасят от смъртта с превантивнимерки (напр. редовен скрийнинг) и лечение.