Бюлетин

Сподели [social_share/]

Брой 9 на Бюлетин “Здраве” – Анадолу Медицински Център

бюлетин-здраве

В Брой 9 на Бюлетин “Здраве” издаван от Анадолу Медицински Център чете:

Рак на белия дроб е вида рак с най-висока смъртност в цял свят. В брой 9 на бюлетин „Здраве“ издаван от Анадолу Медицински Център. В него проф. д-р Назим Сердар Турхал, медицински онколог, представя рисковете, симптомите, диагностицирането на видовете рак на белия дроб и различните методи на лечение на това заболяване. Проф. Кайъхан Енгин, специалист по радиационна онкология разяснява неоспоримо ефективното приложение на Кибернож при лечение на белодробни тумори.

Сърцето на вашето бебе може да бъде защитено преди да се роди. Вродените сърдечни малформации са най-често срещаните структурни аномалии при 0,8% до 1% от живородените бебета. Най-често срещаната вродена аномалия е известна като „дупка в сърцето“ – представлява отвор между предсърдията и камерите. Също така се срещат и патологии като стесняване на клапана, който блокира притока на кръв към белите дробове или други части на тялото, артериално стеснение и аномално вливане на белодробните вени или изцяло запушени артерии.

14 юни – Световен ден на доброволния кръводарител. Световната здравна организация провежда интензивна работа за повишаване на осведомеността на населението относно даряването на кръв. Основните цели са безвъзмездните и доброволни кръводарители; популяризиране на кръводаряването да се превърне в  самоини-циатива на кръводарителите. Към идеята на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Меж-дународната федерация на организациите на доброволните кръводарители, Международната асоциация по трансфузионна хематология и Световната здравна организация.

В Брой 9 на Бюлетин "Здраве"
 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2016
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.