Новини

Сподели [social_share/]

СТС-метод е горещата новина в брой 7 на “Здраве”

бюлетин-здраве

Анадолу Медицински Център пръв на Балканите внедри революционната технология за скрининг на рака, наречена СТС-метод. Отделението по диагностика разполага с апаратурата, призната от списание The Scientist в Топ 10 иновации за 2015 г.

Анализът на циркулиращите туморни клетки (СТС-метод – circulating tumor cells) в кръвта е ефективна, минимално инвазивна опция за диагностициране и проследяване на рак. Проф. д-р Хюсеин Балоглу, патолог в Анадолу Медицински център. Той разяснява приносите, които има тази революционна технология в ранната диагностика и процеса на персонализирано лечение на рака. Това е бърз и лесен метод, който може да определи с точност типа рак, позволява персонализирано лечение на рака, превъзхожда стандартните методи за оценка и подобрява ефективността на лечението, предсказва риска от рецидив. Методът е особено подходящ при рак на:

  • простатата;
  • рак на млечните жлези;
  • рак на дебелото черво и др. видове, които се проявяват в кръвта.

В този брой представяме и някои от основните методи, прилагани при рак на простатата. За ранната диагностика и биопсията разяснява проф. д-р Неждет Юскент. Проф. д-р Джемил Уйгур обяснява приложението на роботизираната хирургия при рак на простатата. Можете да научите и повече за приложението на IMRT терапията при това най-често срещано злокачествено заболяване и причина за 9% от смъртните случаи от раковите заболявания при мъжете.

Още на страниците на бюлетина:

  • за ролята на генетичните фактори за появата на тумори;
  • за помощта на пейсмейкъра при сърдечна недостатъчност;
  • профилактичните медицински прегледи, които трябва да правят мъжете.
  • В броя можете да прочете и историята на Диана Живкова от София, лекувала рак на гърдата в България и в Анадолу Медицински център.

Можете да се абонирате за информационния бюлетин на e-mail: amc_sofia@abv.bg и amc.plovdiv@abv.bg, да го получите в хартиен вариант от представителите на Анадолу Медицински Център в София и Пловдив (вижте адресите тук) или да го изтеглите в електронен вариант тук.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2016
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.