СТС-метод е горещата новина в брой 7 на “Здраве”

Намери доктор

СТС-метод е горещата новина в брой 7 на “Здраве”

СТС-метод е горещата новина в брой 7 на “Здраве” | Anadolu Medical Center

бюлетин-здраве

Анадолу Медицински Център пръв на Балканите внедри революционната технология за скрининг на рака, наречена СТС-метод. Отделението по диагностика разполага с апаратурата, призната от списание The Scientist в Топ 10 иновации за 2015 г.

Анализът на циркулиращите туморни клетки (СТС-метод – circulating tumor cells) в кръвта е ефективна, минимално инвазивна опция за диагностициране и проследяване на рак. Проф. д-р Хюсеин Балоглу, патолог в Анадолу Медицински център. Той разяснява приносите, които има тази революционна технология в ранната диагностика и процеса на персонализирано лечение на рака. Това е бърз и лесен метод, който може да определи с точност типа рак, позволява персонализирано лечение на рака, превъзхожда стандартните методи за оценка и подобрява ефективността на лечението, предсказва риска от рецидив. Методът е особено подходящ при рак на:

  • простатата;
  • рак на млечните жлези;
  • рак на дебелото черво и др. видове, които се проявяват в кръвта.

В този брой представяме и някои от основните методи, прилагани при рак на простатата. За ранната диагностика и биопсията разяснява проф. д-р Неждет Юскент. Проф. д-р Джемил Уйгур обяснява приложението на роботизираната хирургия при рак на простатата. Можете да научите и повече за приложението на IMRT терапията при това най-често срещано злокачествено заболяване и причина за 9% от смъртните случаи от раковите заболявания при мъжете.

Още на страниците на бюлетина:

  • за ролята на генетичните фактори за появата на тумори;
  • за помощта на пейсмейкъра при сърдечна недостатъчност;
  • профилактичните медицински прегледи, които трябва да правят мъжете.
  • В броя можете да прочете и историята на Диана Живкова от София, лекувала рак на гърдата в България и в Анадолу Медицински център.

Можете да се абонирате за информационния бюлетин на e-mail: amc_sofia@abv.bg и amc.plovdiv@abv.bg, да го получите в хартиен вариант от представителите на Анадолу Медицински Център в София и Пловдив (вижте адресите тук) или да го изтеглите в електронен вариант тук.