Гинекологични заболявания – темата на бюлетин “Здраве” брой 8

Намери доктор

Гинекологични заболявания – темата на бюлетин “Здраве” брой 8

Гинекологични заболявания – темата на бюлетин “Здраве” брой 8 | Anadolu Medical Center

бюлетин-здраве

В брой 8 на информационният бюлетин „Здраве“ специалистите от Анадолу Медицински Център ви запознават с диагностиката и лечението на няколко гинекологични заболявания. Като рак на маточната шийка, рак на матката, цистит и инконтиненция.

Доц. д-р Фатих Гючер, специалист Гинекология в Анадолу Медицински Център, разяснява рисковите фактори, симптомите и начините на диагностика на полово преносимата болест рака на шийката на матката. Главен рисков фактор е заразяването с HPV вируса. Обикновено цервикалните преканцерози и раковите образувания в ранен стадий не показват признаци и симптоми и се установяват с цитонамазка. Първоначалните лезии при рак на матката пък могат да бъдат засичани при ултразвукови прегледи. Затова е важно жените да правят редовни профилактични прегледи при гинеколог.

Д-р Нури Джейдели разяснява какво е инконтиненция или незадържане на урина. Както и за трите вида заболяване и решаването на проблема посредством комбинация от методи от различни дисциплини, включително:

  • минимално инвазивна хирургия;
  • електростимулация на мускулите на тазовото дъно;
  • специална гимнастика и др.

Проф. Неждет Юскент разяснява разликата в симптомите и лечението между иинфекциозен цистит и интерстициален цистит.

Ефектите и приносите на масажа в оздравителния процес. Това е най-нова услуга в Анадолу Медицински Център, представя проф. д-р Семих Акъ, специалист физиотерапия и рехабилитация. От услугите на масажния център, който се намира в отделението по Физиотерапия и Рехабилитация, могат да се възползват както всички пациенти с направление на проф. д-р Семих Акъ, така и всички техни близки.

В този брой можете да научите повече за доц. д-р Фатих Гючер и проф. д-р Неждет Юскент. Също да прочетете искрената благодарност на Дафинка Зафирова, излекувана от онкологично заболяване в Анадолу Медицински Център.

Можете да се абонирате за информационния бюлетин на e-mail: amc_sofia@abv.bg и amc.plovdiv@abv.bg, да го получите в хартиен вариант от представителите на Анадолу Медицински Център в София и Пловдив (вижте адресите тук) или да го изтеглите в електронен формат от тук