Новини

Сподели [social_share/]

Гинекологични заболявания – темата на бюлетин “Здраве” брой 8

бюлетин-здраве

В брой 8 на информационният бюлетин „Здраве“ специалистите от Анадолу Медицински Център ви запознават с диагностиката и лечението на няколко гинекологични заболявания. Като рак на маточната шийка, рак на матката, цистит и инконтиненция.

Доц. д-р Фатих Гючер, специалист Гинекология в Анадолу Медицински Център, разяснява рисковите фактори, симптомите и начините на диагностика на полово преносимата болест рака на шийката на матката. Главен рисков фактор е заразяването с HPV вируса. Обикновено цервикалните преканцерози и раковите образувания в ранен стадий не показват признаци и симптоми и се установяват с цитонамазка. Първоначалните лезии при рак на матката пък могат да бъдат засичани при ултразвукови прегледи. Затова е важно жените да правят редовни профилактични прегледи при гинеколог.

Д-р Нури Джейдели разяснява какво е инконтиненция или незадържане на урина. Както и за трите вида заболяване и решаването на проблема посредством комбинация от методи от различни дисциплини, включително:

  • минимално инвазивна хирургия;
  • електростимулация на мускулите на тазовото дъно;
  • специална гимнастика и др.

Проф. Неждет Юскент разяснява разликата в симптомите и лечението между иинфекциозен цистит и интерстициален цистит.

Ефектите и приносите на масажа в оздравителния процес. Това е най-нова услуга в Анадолу Медицински Център, представя проф. д-р Семих Акъ, специалист физиотерапия и рехабилитация. От услугите на масажния център, който се намира в отделението по Физиотерапия и Рехабилитация, могат да се възползват както всички пациенти с направление на проф. д-р Семих Акъ, така и всички техни близки.

В този брой можете да научите повече за доц. д-р Фатих Гючер и проф. д-р Неждет Юскент. Също да прочетете искрената благодарност на Дафинка Зафирова, излекувана от онкологично заболяване в Анадолу Медицински Център.

Можете да се абонирате за информационния бюлетин на e-mail: amc_sofia@abv.bg и amc.plovdiv@abv.bg, да го получите в хартиен вариант от представителите на Анадолу Медицински Център в София и Пловдив (вижте адресите тук) или да го изтеглите в електронен формат от тук

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2016
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.