Информационен бюлетин “Здраве” – брой май-юни

Намери доктор

Информационен бюлетин “Здраве” – брой май-юни

Информационен бюлетин “Здраве” – брой май-юни | Anadolu Medical Center

бюлетин-здраве

Брой май-юни 2015 на информационен бюлетин “Здраве” от Анадолу Медицински Център е посветен на:

  • ин-витро лечението – фактори, които влияят върху фертилитета. Изследвания, на които да се подложи една двойка, за да се установи наличието на проблем, критериите, на които да се обърне внимание при избор на център за лечение.
  •  Освен това представя мнението на специалистите по педиатрична онкология . Най-често срещани онкологични заболявания:
    • левкемия;
    • рак на централната нервна система;
    • рак на лимфната система;
    • ендокринни заболявания – вроден хипотироидизъм, вродена надбъбречна хиперплазия.

В информационен бюлетин “Здраве” ще намерите информация и за видовете генетични болести – хромозомни заболявания, ендогенни заболявания и мултифакторни заболявания. Ще научите за факторите,  увеличаващи риска от поява на тези болести, изследванията, които трябва да се предприемат, както и мерките за намаляване на риска.

В броя ще прочете историята на 8-месечната Алена с диагноза Синдром на Уест. Постъпва за лечение и наблюдение в Анадолу Медицински Център при лекуващ лекар проф. Синан Чому. За впечатленията от престоя в многопрофилната болница разказва майката Ина.

По случай 31 май – Световен ден без тютюнев дим, специалистите от Анадолу Медицински Център напомнят важни факти за вредата от тютюнопушенето: бебетата, изложени на тютюнев дим, се разболяват по-често от бронхит, пневмония и ушни инфекции; пушенето забавя растежа на белите дробове при децата и тийнейджърите и др.; 20-30% е вероятността непушачи, изложени на тютюнев дим, да развият рак на белия дроб; средно пушачите умират 13-14 години по-рано от непушачите.

Можете да се абонирате за информационния бюлетин на e-mail: amc_sofia@abv.bg и amc.plovdiv@abv.bg, да го получите в хартиен вариант от представителите на Анадолу Медицински Център в София и Пловдив (вижте адресите тук) или да го изтеглите в електронен вариант ТУК.