Новини

Сподели [social_share/]

Интраоперативна радиотерапия

С интраоперативна радиотерапия 6-седмичната лъчетерапия за лечение на рак на гърдата се изпълнява само за 30 минути.

Времето за лечение на рак на гърдата намалява значително.

Традиционната процедура включва първо хирургично отстраняване на тумора и след това няколко седмици лъчетерапия. Проф. Д-р Хале Башак Чаглар, радиационен онколог и директор на отделението по радиационна онкология и проф. Д-р Метин Чакмакчъ, общ хирург и директор на Центъра за лечение на рак на гърдата при Анадолу Медицински Център, споделят че „интраоперативна радиотерапия се прилага веднага след отстраняване на тумора, по време на самата операция. По този начин 6-седмичната лъчетерапия е изпълнява само за 30-40 минути”.

Освен, че времето за прилагане на лъчетерапия значително намалява, вече не се прави излишно аксиларно облъчване, изтъква проф. Д-р Хале Башак Чаглар, директор на отделението по радиационна онкология, и допълва: „По този начин се предотвратява подуването на ръцете и лимфедема. Методът на интраоперативна радиотерапия дава големи предимства за пациентите. Освен че 6-седмичната терапия се намалява само до една сесия, интраоперативно тумора се локализира по-добре и може да се приложи по-прецизна терапия. Също така лъчетерапията, която се прилага веднага след хирургичното отстраняване, е по-ефективна, тъй като предотвратява пролиферацията на остатъчни туморни клетки. Тази терапия може да се прилага на подходящи за процедурата пациенти. Използват се специални устройства, с които Анадолу Медицински Център вече е оборудван.“

AI007 Axxent Controller

Важно е да не понижаваме качеството на живот, докато удължаваме живота

Като подчертава, че методите за запазване на гърдата стават все по-широко разпространени при лечението на рак на гърдата, проф. Д-р Метин Чакмакчъ, директор на Центъра за лечение на рак на гърдата, споделя: „Разработени са методи, при които извличаме по-малък брой аксиларни лимфни възли или понякога дори не докосваме лимфните възли. Така е много по-малко вероятно да се появи проблема с лимфедема. Ракът на гърдата е много често срещано заболяване при жените.

Добрата новина е, че има много информация за рака на гърдата и се правят различни изследвания. Има много подобрения както в диагностиката, така и в методите на лечение. Опциите за лечение се променят ден след ден според вида на рака на гърдата и все повече се прилагат персонализирани лечения. Ракът на гърдата вече не е толкова застрашаващ. От една страна, защото се комбинират съзнателни действия като по-добро определяне на жените с по-висок риск от средния. И от друга страна, жените опознават по-добре структурите на гърдите си, разпознават промените в гърдите си и правят своевременно прегледи със съвременна медицинска технология”.

Развитието на лъчетерапията

Проф. Д-р Хале Башак Чаалар акцентира, че развитието на лъчетерапията набира скорост и все по-слабо засяга качеството на живота на пациентите, и добавя: „Благодарение на разработената технология, можем да прилагаме радиация до много ограниченa зона, само до тумора. По този начин радиотерапията не влияе негативно на сърцето и като цяло се наблюдават много по-малко странични ефекти.”

Лъчетерапията за лечение на рак на гърдата сега е фокусирана върху прилагане на радиация с по-малка интензивност, по-малко дози, по-ограничени зони и в по-кратко време. Защото нашият приоритет е да не понижаваме качеството на живот, докато удължаваме живота. Днешните приложения за лъчетерапия предлагат комфортен терапевтичен процес, който не отделя пациентите от ежедневния им трудов и социален живот. Пациентите, подложени на радиационна терапия, вече не страдат от проблеми като изгаряне на кожата. Дори след терапия през лятото се наслаждават на морето“.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2020
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.