Център за лечение на рак на гърдата

Сподели [social_share/]

Център за лечение на рак на гърдата

Центърът за лечение на рак на гърдата към Анадолу Медицински Център предоставя комплексна диагностика и лечение. Тя почва от рутинен скрининг до пластична хирургия. Както и пълен пакет услуги, отговарящ на всички нужди на пациентите с диагноза рак на гърдата.

Мултидисциплинарният подход, неделима част в работата на многопрофилната болница, се прилага и тук. Всеки отделен случай се изследва и оценява от съвет. Той се състой от специалисти в отделенията:

  • обща хирургия;
  • медицинска онкология;
  • радиационна онкология;
  • ядрена медицина;
  • радиология;
  • пластична хирургия;
  • психиатрия.

Решението какво ще бъде най-подходящото лечение за конкретния пациент, се взема след преглед на документията. Както и след изясняване на общото здравословно състояние, локализация на тумора и стадий на заболяването.

След първоначален преглед пациентите преминават изследване чрез  мамография. Това е най-точният скрининг тест за диагностициране на злокачествени образувания в млечните жлези. Това се случва дори когато няма никакви симптоми за наличието им. В Центъра за лечение на рак на гърдата, освен мамография, в случаите когато е необходимо, специалистите извършват и ултрасонография, биопсия и ядрено-магнитен резонанс.

Благодарение на модерните технологии !

Те позволяват извършване на ранна диагностика, резултатите от лечението могат да бъдат положителни и заболяването – овладяно. При лечение в ранен стадий специалистите от Центъра за лечение на рак на гърдата прилагат техниката биопсия на сентинелен лимфен възел. Тя допринася за запазването на жизнения стандарт на пациента. Чрез инжектиране на вещество и гама камера, специалистите откриват именно кой лимфен възел да бъде отстранен, вместо обичайното отстраняване на 15-20 лимфни възела в акселарната зона. Тази процедура не може да се прилага при пациенти, при които по време на прегледа са установени лимфни възли с осезаеми размери и е необходимо те да бъдат отстранени.

Специалистите от Центъра за лечение на гърдата се стремят да запазят гърдата на жената. В случай, че това не е възможно, методът, използван при отстраняване на гърдата, определя какъв метод на реконструкция да се приложи. В случаите когато е отстранена само една част от гърдата или ако тъканта е отстранена, но кожата е запазена, реконструирането чрез протеза дава положителни резултати. Когато кожата на гърдата е отстранена до голяма степен или при пациенти, подложили се на радиотерапия, изграждането на гърда от собствена тъкан е единственият вариант.

рак на гърдатаРъководител на Центъра за лечение на гърдата е проф. д-р Метин Чакмакчъ. Екипът му включва утвърдени специалисти, получили образованието си в престижни университети в САЩ и Турция. Както и специализирали в медицинския институт Джон Хопкинс Медисин, САЩ, и носители на международни награди.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.