Център за лечение на рак на гърдата

Специализираният център за лечение на рак на гърдата предоставя комплексна диагностика и лечение.

Посветен на борбата на рак на гърдата, Центърът предлага пълен пакет услуги  от рутинен скрининг до пластична хирургия, така че да се отговори на всички нужди на пациените.

грижа за пациента в Анадолу Медицински Център

грижа за пациента в Анадолу Медицински Център

Диагностика на рак на гърдата

След първоначален преглед пациентите преминават изследване чрез  мамография. Това е най-точният скрининг тест за диагностициране на злокачествени образувания в млечните жлези. Това се случва дори когато няма никакви симптоми за наличието им. В Центъра за лечение на рак на гърдата, освен мамография, в случаите когато е необходимо, специалистите извършват и ултрасонография, биопсия и ядрено-магнитен резонанс. Модерните технологии позволяват ранна диагностика, която е ключова за положителните резултати от лечението.

Лечение на рак на гърдата

Решението за най-подходящото лечение за конкретния пациент се взема след преглед на документацията. Изяснява се общото здравословно състояние, локализация на тумора и стадия на заболяването.

Мултидисциплинарният подход, неделима част в работата на многопрофилната болница, се прилага и тук. Всеки отделен случай се изследва и оценява от съвет. Той се състой от специалисти в отделенията:

  • обща хирургия;
  • медицинска онкология;
  • радиационна онкология;
  • нуклеарна медицина;
  • радиология;
  • пластична и реконструктивна хирургия;
  • психология.

Лимфните възли

При лечение в ранен стадий специалистите от Центъра за лечение на рак на гърдата прилагат техниката биопсия на сентинелен лимфен възел. Чрез инжектиране на вещество и камера, специалистите откриват именно кой лимфен възел да бъде отстранен, вместо обичайното отстраняване на 15-20 лимфни възела в акселарната зона. Тази процедура не може да се прилага при пациенти, при които по време на прегледа са установени лимфни възли с осезаеми размери и е необходимо те да бъдат отстранени.

Запазване на гърдата

Специалистите от Центъра за лечение на гърдата се стремят да запазят гърдата на жената. В случай, че това не е възможно, методът, използван при отстраняване на гърдата, определя каква реконструкция да се приложи. В случаите когато е отстранена само част от гърдата или ако тъканта е отстранена, но кожата е запазена, реконструирането чрез протеза дава положителни резултати. Когато кожата на гърдата е отстранена до голяма степен или при пациенти, подложили се на радиотерапия, изграждането на гърда от собствена тъкан е единственият вариант.

Екипът на специализирания център

Ръководител на Центъра за лечение на рак на гърдата е проф. д-р Метин Чакмакчъ. Екипът му включва утвърдени специалисти, получили образованието си в престижни университети в САЩ и Турция. Голяма част от тях са специализирали в медицинския институт Джон Хопкинс Медисин, САЩ, и са носители на международни награди.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.