Лечение на уголемена простата с метода HOLEP

Намери доктор

Лечение на уголемена простата с метода HOLEP

Лечение на уголемена простата с метода HOLEP | Anadolu Medical Center

Лечение на уголемена простата с метода HOLEP

Всичко, което трябва да знаете за HоLEP. Това е метод за лечение, който се прилага през последните години при доброкачествена хиперплазия на простатата.

„HoLEP е метод, за отстраняване на простатата с лазер, при който кървенето и рисковете, свързани с анестезията, са много по-малко в сравнение с отворената хирургия.“ споделя урологът д-р Елнур Аллахвердиев от Анадолу Медицински Център.

Кога се прилага метода HoLEP?

Въз основа на литературата се препоръчва отворена хирургия при простата с тегло над 80 грама. TUR-P процедурите се извършват при простата с тегло под 80 грама. HoLEP е доста обещаващ за тези пациенти. При този метод, базиран на остраняване на простатата с лазер, по-малкото кървене и рискове, свързани с анестезията, предоставят значително предимство.

Какви са предимствата на метода HoLEP?

При лечение на аденом на простатната жлеза или доброкачествена хиперплазия на простатата има три сериозни причини за приложението на метода HoLEP

1. Минимално кървене, по-бързо възстановяване

При лазерна хирургия HoLEP има минимален риск от кървене и се постига много по-бързо следоперативно подобрение при пациенти с доброкачествена хиперплазия на простатата.

2. Приложимост за всеки пациент

HoLEP може да се извърши на всеки пациент с диагноза уголемена простатата. При HoLEP резултатите са много по-сигурни в сравнение с отворените хирургични процедури. Въпреки това, при този метод отстранената тъкан не може да бъде изпратена в патологията. Патологичният анализ на отстранената тъкан е важен в някои случаи, тъй като ракът може да бъде определен, дори ако няма индикация в семейната генетика. В този момент метода TUR-P е важен при патологична оценка на тъканите.

3. Използване в голям мащаб

Методът може да се използва извън простатата. HoLEP означава използване на холмиев лазер в простатата. Лазерът е метод, който е широко разпространен в днешно време при оперативно отстраняване на образувани камъни. Това е предпочитана техника за ендоскопско остраняване на тумори на пикочните пътища и за разширяване на стеснения в някои случаи. Използва се и при рак на простатата, но не много често.

Каква е продължителността на процедурата?

Операциите на простатата с HoLEP продължават средно от 40 до 60 минути. Продължителността варира в зависимост от размера на простатата. Ако простатата е голяма, площта за изчистване също е доста по-голяма и процедурата може да продължи по-дълго.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.