Лечение на рак при децата

Намери доктор

Лечение на рак при децата

Лечение на рак при децата | Anadolu Medical Center

С напредъка в лечението на рак при децата, процентът на преживяемост при рака в детска възраст е над 70-80% в развитите страни. Успехът е още по-висок в случаите, когато дете с рак е диагностицирано рано.

Лечението на рак е работа в екип. Важно е децата с рак да се лекуват в напълно оборудвани центрове с мултидисциплинарен екип под ръководството на  онколог.

Има три основни вида лечение на рак:

  • Хирургия
  • Медикаментозна терапия (химиотерапия)
  • Радиохирургия и радиотерапия (лъчетерапия)

Тези видове лечение се използват в различни комбинации в зависимост от вида рак и възрастта на детето. Добавянето на химиотерапия към хирургия и лъчетерапия значително повишава процента на преживяемост при педиатрични ракови заболявания. Приблизително 70-80% от децата, болни от рак, могат да бъдат излекувани днес. За да позволим на тези деца да живеят дълъг живот като здрави индивиди в обществото, трябва както да излекуваме децата с рак чрез ефективни лечения, така и да планираме лечение с минимални късни странични ефекти.

Днес леченията на рак при децата се подреждат според етапите на развитието им и класификацията на риска, които включват клинични, биологични и генетични характеристики при ракови заболявания в детска възраст. Освен това се провеждат биологични лечения, целеви терапии и ваксинационни проучвания за някои видове тумори. Докато някои от тях са ефективни, някои не носят желаните ползи. Подкрепящото лечение е много важно за специфични лечения. Лечението на рак е дълъг и труден процес. Децата трябва да стоят далеч от социалната си среда, приятелите и училището за определен период от време. В този период детето трябва да бъде психологически и социално подкрепено. В резултат на това вероятността от излекуване на детски рак е голяма.

Лечение на рак при децата в Анадолу Медицински Център

Благодарение на нашите авангардно оборудване и мултидисциплинарен подход, ние в Анадолу Медицински Център лекуваме всякакви случаи на детски рак. Първо разглеждаме случаите подробно с всички аспекти и след това го обсъждаме със семейството в нашия Съвет по детска онкология. След това извършваме всички необходими интервенции в съответствие с последните световни стандарти за лечение на рак. Особено при нефробластоми, тератоми и рабдомиосаркоми и други тумори на меките тъкани, нашата преживяемост е около 80% във всички етапи.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.